0

Onze trainers zijn een essentieel onderdeel van het succes van onze persoonlijk leiderschapstrainingen. Zij weten namelijk als geen ander wat de Bureau YOP visie op persoonlijk leiderschap inhoudt, hoe zij dit overbrengen op deelnemers én hoe ze deelnemers zo goed mogelijk kunnen begeleiden in hun persoonlijke proces. In dit artikel besteden we daarom graag wat aandacht aan de Bureau YOP begeleiders. We leggen aan de hand van vier eigenschappen uit wat onze trainers onderscheidt én we mogen een mooi voorbeeld van één van onze opdrachtgevers met je delen.

Wat onze YOP trainers onderscheidt

Bureau YOP is hét bureau voor persoonlijk leiderschap voor professionals. We begeleiden voornamelijk hoger opgeleide professionals in dienstverlenende organisaties. We hebben een eigentijdse visie ontwikkeld op persoonlijk leiderschap en zetten ons iedere dag in om bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze deelnemers. Vier eigenschappen zijn kenmerkend voor onze begeleiders:

 • Maskerloos begeleiden
 • Organisatiesensitief
 • Begeleiden in het hier en nu
 • Investeren in eigen ontwikkeling

Maskerloos begeleiden

Wat onze trainers kenmerkt is dat ze “maskerloos” begeleiden Dit betekent dat zij zich kwetsbaar opstellen en hun menszijn voorop zetten in hun begeleiderschap. Daarmee creëren ze een veilig leerklimaat voor onze deelnemers. Een omgeving waarin deelnemers zichzelf herkennen, zich veilig voelen om uit hun comfortzone te stappen en zichzelf ook kwetsbaar en open durven  te stellen.

  Meer lezen over incompany persoonlijk leiderschapstraining?

  Download ons whitepaper!

  Wij delen onze visie op persoonlijk leiderschap en hoe organisaties hun werknemers hier duurzaam in begeleiden.

  Organisatiesensitief

  Daarnaast zijn al onze begeleiders organisatiesensitief. Ze hebben vaak zelf jarenlang in organisaties gewerkt en herkennen daardoor het dynamische krachtenveld waar de deelnemer dagelijks in acteert. Hierdoor zijn ze goed in staat om persoonlijk leiderschapsontwikkeling te verbinden met de professionele ontwikkeling van de deelnemer en de ontwikkeling van de organisaties als geheel.

  Persoonlijk leiderschap trainers bureau YOP

  Begeleiden in het hier en nu

  Onze trainers draaien niet alleen maar een van tevoren opgesteld draaiboek af, maar doen juist wat nodig is in het moment. Hierdoor sluiten ze aan bij de actualiteit van de deelnemers en zijn/haar persoonlijke leerbehoeften. Daarmee vervullen we veel meer de rol van procesbegeleider en coach dan de rol van trainer en docent.

  Investeren in eigen ontwikkeling

  Al onze trainers investeren continue in hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast organiseren we meerdere keren per jaar intervisiebijeenkomsten met elkaar waarin we kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar helpen en inspireren bij begeleiders gerelateerde vraagstukken.

  “Trainers van Bureau YOP investeren continue in eigen ontwikkeling en intervisie. Ze zijn flexibel en ervaren, waardoor ze op ieder moment in kunnen spelen op actuele zaken en de training daarop aan passen. Hierdoor halen zij het maximale uit de trainingen en uit de deelnemers.”

  – Rosalie Met, mede-eigenaar Bureau YOP 

   Meer lezen over incompany persoonlijk leiderschapstraining?

   Download ons whitepaper!

   Wij delen onze visie op persoonlijk leiderschap en hoe organisaties hun werknemers hier duurzaam in begeleiden.

   ‘Best practice’ persoonlijk leiderschapsprogramma

   Voor accountantskantoor De Jong & Laan hebben wij speciaal op maat het programma ‘de bewuste professional’ ontwikkeld. De vraag van De Jong & Laan was destijds om op een eigentijdse en nuchtere wijze invulling te geven aan hun personal development traject voor medior professionals. De Jong & Laan stelt de mens achter de professional centraal en onderscheidt zich door een persoonlijke en mensgerichte  richting collega’s en klanten. Volgens de Jong & Laan gaat dit over dat je mens mag zijn binnen je professionele rol en dat het juist de bedoeling is dat je jezelf meeneemt in het contact met klanten en collega’s. In dit programma staat dan ook de ontwikkeling van authentieke en zelfbewuste professionals centraal.

   Ook in dit programma werken we met een persoonlijk leiderschap ontwikkelkompas dat we hebben aangepast aan de specifieke ontwikkelwensen van de Jong & Laan. Het programma bestaat uit 4 verschillende modules. De eerste module gaat over het leren leidinggeven aan jezelf, de tweede module gaat over het leidinggeven aan je (loop)baan, de derde module over klantgericht werken en de laatste module gaat over samenwerken aan de business.

   “Wat mij het meest heeft geraakt in het programma is de herkenning van andere collega’s en het besef dat ik niet de enige ben wie tegen bepaalde knelpunten aanloopt. De begeleiding vanuit Bureau YOP vond ik super! Vanaf het eerste moment liet de begeleider je ‘thuis’ voelen binnen de groep. Dit programma zou ik aanraden aan anderen, omdat het goed is om stil te staan bij ontwikkeling in plaats van continue mee te gaan met de drukte van de dag.”

   Rik Stokreef – deelnemer de Jong & Laan

   Met het programma wordt allereerst de zelfkennis en het zelfvertrouwen van de deelnemers ontwikkeld. Vervolgens leren de deelnemers hoe ze meer regie kunnen nemen over zichzelf en hoe ze proactiever sturing leren geven aan hun werk en loopbaan binnen de Jong & Laan. In het tweede deel van het traject leren ze klantgerichter te communiceren en te adviseren, waardoor ze duurzame klantrelaties aangaan. In het laatste deel van het traject leren de deelnemers om succesvoller samen te werken met elkaar en ondernemender te handelen.

   Het programma bestaat uit een combinatie van online en offline leerinterventies en van individuele en groepssessies. Hieronder zie je de opbouw van het programma visueel weergegeven.

   Voor Bureau YOP is dit één van onze ‘best practice’ programma’s, omdat er een gezamenlijk gedragen visie is op ontwikkeling van professionals waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. De betrokkenheid bij het programma vanuit alle lagen van de organisatie is enorm. Hierdoor worden de leeropbrengsten goed geborgd in de werkpraktijk en is het programma inmiddels helemaal ingebed in hun organisatiecultuur. Op deze manier versterken we elkaar en dit resulteert in een duurzaam en succesvol partnership.

    Meer lezen over incompany persoonlijk leiderschapstraining?

    Download ons whitepaper!

    Wij delen onze visie op persoonlijk leiderschap en hoe organisaties hun werknemers hier duurzaam in begeleiden.

    “Inmiddels wordt het traject door ex-deelnemers en leidinggevenden ‘aanbevolen’ aan nieuwe collega’s en hoeven we geen interne reclame meer te maken over de inhoud van dit traject. Bureau YOP luistert heel goed naar de behoefte van ons als klant en weet de juiste trainers voor te stellen die qua type passen bij onze cultuur en onze collega’s. Er is veel betrokkenheid voor, tijdens en na het traject en de lijnen zijn erg kort. En als er feedback is over de inhoud en de vorm van het traject wordt dat gelijk opgepakt.”

    – Mattijs Buitinga en Anja Wansink, manager HR en beleidsadviseur opleiding & training bij de Jong & Laan

    Bureau YOP is hét bureau voor persoonlijk leiderschap voor professionals. Inmiddels werken we al ruim vijf jaar met én voor onze opdrachtgevers aan persoonlijk leiderschap in zeer diverse branches, om zo bij te dragen aan zoveel mogelijk (werk)geluk voor al onze deelnemers! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We gaan graag het gesprek aan, zodat we je mee kunnen nemen in onze aanpak en samen ontdekken of dit ook bij jouw organisatie past. Neem contact op via info@bureauyop.nl of 085 130 2358.