WENDY RIKSEN

Ik ben to the point, gestructureerd, betrouwbaar en heb lef.

Ik vind het heerlijk om samen te lachen om de ‘rare’ gedragingen en gewoontes die we uiteindelijk allemaal hebben en dan uit te pluizen hoe je die het beste kunt ombuigen zonder je ware ‘ik’ te verliezen.

Ik weet een ontspannen sfeer neer te zetten waarin een ieder zich veilig voelt om zich open te stellen en zichzelf onder de loep te nemen.

Mijn achtergrond

Ik kom uit een middenstandsgezin, waarbij mijn moeder altijd tegen mij zei dat ik als vrouw moest zorgen dat ik op eigen benen kon staan. Dat als je iets wilde bereiken je er hard voor moest werken. Dat heb ik gedaan. 20 jaar lang in diverse leidinggevende posities binnen diverse branches. Mijn ambitie heeft me altijd gedreven en verder gebracht met de nodige leerzame hobbels.

Als ik als leidinggevende 20 jaar geleden al meer zelfkennis en inzichten had gehad, dan was mijn carrière pad heel anders gelopen. Bijna elke 2 jaar wisselde ik van baan. Ik had moeite met assertief communiceren met mijn managers als ik de gang van zaken anders wilde. Ik voelde me soms niet gezien en gewaardeerd en ging dan nog veel harder werken, in de hoop dat dan wel te bereiken. Tegelijkertijd ging ik ook zitten mopperen over mijn ongenoegen. Als ik dan nog geen respons kreeg, dan ging ik gewoon weg. Doei! Hup naar de volgende uitdaging, waarbij ik mijzelf niet onder de loep nam om te onderzoeken of dat wel bij mij paste.

Sinds 2014 werk ik als zelfstandige.

Mijn missie

Wat ik belangrijk vind, mijn waardes in samenwerking met anderen en de inhoud van mijn baan. Ik moest verder en door van mijzelf…. Als ik toen had geweten wat ik nu weet, hoe ik mijn inzet effectiever zou kunnen inzetten. Beter had gevoeld en geluisterd naar mijn lichaamssignalen en inzichten had gehad hoe ik gesprekken met mijn managers had moeten aanpakken met aandacht voor de belangen van mijzelf en de ander, dan was mijn carrière totaal anders gelopen en had ik minder stress ervaren, dwalingen gemaakt en meer mijn hart gevolgd.

Ik wil die kennis en vaardigheden graag delen met andere professionals, die vastlopen of moeite hebben met eigen grenzen te bewaken, dan wel op zoek zijn naar hun eigen waarden.

Mijn talent

Door de combinatie van Trainingsacteur, Trainer en Life coach, kan ik op verschillende lagen werken met de cliënten. Door patronen te ontdekken en inzicht te krijgen in wat en waarom je iets doet en wat voor effect dat op jezelf en anderen heeft, krijg je kennis over het keuze palet dat je al in je hebt en hoe je dat effectief kan inzetten. Ik ben trots om onderdeel te mogen uitmaken van Bureau YOP. Een team van mensen om mij heen te hebben die de verdieping opzoeken en echt zien en zoeken naar wie jij nu bent achter dat leuke gezicht.

CV