VERONIQUE VAN DEN BERG

Ik ben een enthousiaste vrouw, die het leven (be)leeft vanuit een ‘halfvol glas’. Ik houd ervan op een speelse en energieke manier met mensen in verbinding te zijn. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en waarom iemand doet wat hij of zij doet.

Ik kom het best tot mijn recht als ik in gelijkwaardigheid het contact aan mag gaan en we samen op pad mogen. Ik kan mensen raken en begeleiden op die onderwerpen die er voor hen echt toe doen. Zelfs als ze zich daar (nog) niet altijd actief bewust van zijn. Of dat intuïtie is of iets anders, geen idee, maar ik vind het nog steeds heel bijzonder elke keer als dat raak blijkt te zijn en we samen van daaruit de verdieping in gaan en het leren plaatsvindt.

Ik geniet elke dag weer als ik vanuit mijn vak mensen als ‘meer compleet met hun positieve en ook lastigere kanten’ volgende stappen zie zetten in het leven.

Mijn achtergrond

Als oudste uit een Brabants gezin van drie, heb ik veel energie, verantwoordelijkheidsgevoel en vrolijkheid meegekregen. Het energieke zet zich ook voort in mijn eigen gezin, dat bestaat uit mijn man Franklin, en drie ‘grote’ jongemannen en een blije hond. We wonen in De Meern. De mannen gaan steeds meer op eigen benen staan en dat betekent een andere dynamiek in huis, waarbij Franklin en ik weer meer met zijn tweeën zijn. Gelukkig is ons thuis nog steeds goed vindbaar voor de mannen en dat koester ik. Een vol leven en dat past ook bij mij. De keerkant is, dat ik mijn hele leven waarschijnlijk te leren heb, soms ook even stil te staan…

Al tijdens mijn studie Sociale -en Organisatiepsychologie ontdekte ik hoe boeiend het is om mensen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen en te mogen trainen. Ik was nog erg jong, dus heb ik na het afronden van mijn studie eerst commerciële ervaring opgedaan bij een uitzendbureau en ben van daaruit het trainersvak ingestapt. Al doende en met het volgen van verdiepende opleidingen het vak van trainer en coach geleerd. Dat zegt wel iets over mij, want ik wil graag nieuwe dingen ontdekken en doe dat door er met lef in te gaan en af en toe mijn neus te stoten en daarnaast gelukkig vooral succeservaringen op te doen. Op die manier leer ik nieuwe dingen en verwerk ik de ervaringen in mijn dagelijkse werk.

Via kleinere trainingsbureaus heb ik op een gegeven moment de overstap gemaakt naar een groter bureau. Hier heb ik me vervolgens in ruim 10 jaar verder ontwikkeld als trainer en coach. Begin 2013 de stap gezet om voor mezelf te beginnen. Het is de spannendste en beste keus geweest die ik heb kunnen maken: Ik heb mooie klanten en coachees die goed bij me passen en doe leuke en interessante opdrachten waar ik al mijn ervaring en passie in kwijt kan. Vanaf 2022 ben ik ook een samenwerking gestart met Bureau Yop om ook daar mooie trajecten bij klanten te kunnen verzorgen.

Mijn missie

Mijn drijfveer is dat mensen een grote hoeveelheid kwaliteiten en vaardigheden in huis hebben, die helaas vaak onbenut blijven, om welke reden dan ook. Mensen gebruiken vaak slechts maar een beperkt deel van hun potentieel waardoor ervoor henzelf en/of de organisaties waar zij werken mooie mogelijkheden blijven liggen. Ik loop graag een stukje mee in de levens van en met mensen om hun potentieel te helpen ontwikkelen. En hoe bijzonder is het als aan het eind van een traject mensen zo veel meer bewustzijn en vertrouwen hebben in hun volledige ‘hebben en houwen’ met de positieve en rauwere kanten van zichzelf. Vier het leven en doe dat met alles wat je bij en in je hebt!

Mijn talent

Mijn belangrijkste talent is dat ik mensen raak op hun gevoelsniveau, niet zelden komen ze hierbij uit hun comfortzone. Dat is precies de plek waar je kunt leren en ontwikkelen. Immers, als je alles bij het oude wilt laten, verandert er niets. Ik werk zorgvuldig, met respect en zet zo nodig scherpte in om mensen aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid, het nemen van initiatief maar ook proactief denken en daar naar handelen hoort hierbij. Wat ik vaak terugkrijg: Veronique is toegankelijk en je voelt je snel op je gemak. Van daaruit kan ze ineens heel dichtbij komen en precies prikken op een plek, waar ik het te zoeken heb.

CV