VÉRONIQUE

Verbindend, puur, enthousiast en kritisch, dit zijn woorden die mij zowel als mens (en dus ook als professional) typeren. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt. Voor mij zijn organisaties mensen. Via de mens wil ik bijdrage aan de groei van de organisatie, want zij maken immers het verschil voor mij. Ik ondersteun graag professionals in het ontwikkelen van focus en aandacht te hebben voor wie zij in essentie zijn, met al hun talenten en knowhow. Ik woon samen met mijn man Bob en dochters Myrthe en Nienke in het mooie Zaltbommel.

Mijn achtergrond

Na de (docenten)opleiding Pedagogiek heb ik aansluitend mijn master Opleidingskunde aan de Universiteit van Leiden gehaald. Ik startte parallel daaraan mijn loopbaan als docent en trainer. Na trainer werd ik hrm-adviseur bij Interpolis/Achmea en later ging ik aan de slag als trainer/adviseur bij GITP. Daar was ik onder andere verantwoordelijk voor een aantal (persoonlijk) leiderschaps- en management development trajecten. 

Door de geboorte van onze twee meiden heb ik ervoor gekozen om als docent studenten te inspireren voor het vak van trainen/coachen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Inmiddels ben ik een tijd als zelfstandig ondernemer aan de slag. Ik geloof in netwerken en partnerschap. In dat kader ben ik verbonden aan YOP.

De afgelopen jaren heb ik in mijn proces steeds beter geleerd om mijn eigen weg te bewandelen en keuzes te maken die passen bij wie ik ben als mens en waar ik voor sta als professional. In dat kader heb ik in 2019 mijn eerste managementboek uitgebracht op het vlak van meer zelfsturing: Professionals aan het stuur. In 2020 volgde het boek ‘Zelfsturing vraagt leidinggeven’.

Mijn missie

Ik wil een voorbeeld zijn voor professionals voor wat betreft het nemen van eigenaarschap voor je vak. Te meer omdat ik zelf een echte professional ben: Kritisch, leergierig en ik herken de enorme loyaliteit voor klanten. 

Ik ga voor cocreatie en werk dan ook nauw samen met verschillende partijen in de organisatie, waaronder HR en management / directie. Ik sluit optimaal aan bij het werk en de te behalen (gezamenlijke) resultaten. Professionals willen volgens mij altijd worden uitgedaagd als het gaat over hun vakmanschap. Als ze eenmaal zelf in beweging zijn, is enkel bijsturen nodig. 

In plaats van enkel een aanbod met kant-en-klare trainingen kies ik ervoor om de expertise en kennis zoveel mogelijk uit de deelnemers zelf te halen. “Kracht van binnenuit”, dat is mijn motto. Hierdoor voeg ik enkel toe wat nodig is. Volgens mij weten professionals zelf als geen ander wat ze nodig hebben. Zo creëer ik samen met klanten een leeromgeving die verbindt en stimuleert tot excelleren.

Mijn talent

Ik heb een sterk inlevend vermogen en weet goed aan te sluiten bij datgene wat er nodig is in een training. Ik ben in staat om de professional de ruimte te geven die hij/zij nodig heeft. De talenten van de ander stel ik centraal. Ik laat mensen schitteren en geniet daar zelf op de achtergrond van mee…

CV