TIMON VISSER

Ik ben enthousiast, energiek en maak makkelijk contact. Met mijn lichtheid en gevoel voor de omgeving weet ik vaak goed aan te sluiten bij de ander. Deelnemers geven terug dat zij zich bij mij op hun gemak voelen. Ik breng mijn eigen uitdagingen en kwetsbaarheid in en draag bij aan een bedding waarin mensen dat ook doen. Daarnaast luister ik, pik signalen op en spiegel. Dat brengt scherpte en kans om te groeien. Mijn nieuwsgierigheid gebruik ik om samen te verkennen en andere  perspectieven toe te voegen. Als we samen mogen leren, geeft me dat veel voldoening.

Mijn achtergrond

Samen met mijn gezin (vrouw, twee kinderen) woon ik in Zeist. We genieten van elkaar en de omgeving. Ik vind het ouderschap een mooie spiegel. Mijn eigen kwaliteiten en valkuilen worden daarin haarfijn zichtbaar. Steeds weer zie ik hoe de omgeving waarin ik ben opgegroeid een belangrijke bron is voor hoe ik dingen vandaag de dag doe. Vormende ervaringen die bepalend zijn in mijn leven.

In mijn jeugd was ik veel buiten en hield ik van sporten. Met elkaar lol hebben, strijden, winnen of verliezen, het geeft me het gevoel dat ik leef. Als kind van gescheiden ouders heb ik vroeg geleerd om te gaan met verdriet. Dat heeft gezorgd voor helpende en niet helpende patronen. Daarover leren en dat kunnen gebruiken, is groei. In het trainerschap combineer ik beide kanten: buiten, energie en beweging om iets in gang te zetten én kijken naar jezelf om verantwoordelijkheid te nemen voor wie je bent en wat je doet.

Door mijn werk voor Effectory heb ik vele organisaties en teams gezien. Keer op keer werd me duidelijk dat persoonlijk leiderschap dé basis is van ontwikkeling. Bereid zijn in jezelf en de omgeving te investeren levert op. Dat doe ik sinds 2016 als trainer/coach en vanaf 2020 als zelfstandige. Sinds 2021 maak ik deel uit van het team van Bureau YOP.

Mijn missie

Je hebt geen keuze in wat je op je levenspad tegenkomt, je hebt wel de keuze hoe je ermee omgaat. Door nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen blijf je leren: over jezelf, de omgeving en de wereld. Dat is nodig in een wereld die snel verandert en verhardt. Dan weten wat jíj te doen hebt, geeft richting. Mijn drijfveer is een plaats bieden waar mensen zichzelf kunnen zijn én uitgedaagd worden om moedige stappen te zetten, om (nog) beter te weten wie ze in essentie zijn.

Mijn roeping: Ik ben een vriend die wakker maakt voor het werkelijke avontuur in je leven.

Mijn talent

Twee belangrijke talenten van mij in de begeleiding zijn dat ik goed kan schakelen en (non-verbale) signalen oppik. Door het opmerken van signalen weet ik wat er speelt en wat de groep nodig heeft. Door het schakelen kan ik kiezen wat ik inzet, lichtheid of diepgang, versnellen of vertragen, luchtig of scherp. Zo blijft de energie hoog.

E-mail: timon@teambureauyop.nl

CV