TED GROOT

Mijn achtergrond

Ik ben geboren op 10 februari 1964 in het liefelijke dorpje, Limmen (NH). Na een aantal  verhuizingen ben ik thans gevestigd in het fijne Alkmaar. Ik woon daar samen met Ruud en kat Bram al 25 jaar zeer prettig in een leuk huis aan de gracht. In mijn vrije tijd  kan ik  enorm genieten van goede toneelstukken in het theater en organiseer ik een paar keer in het jaar huiskamer toneel waarbij de leden van toneelgroep Troost uit Amsterdam worden uitgenodigd om een mooi stuk te spelen. Verder ben ik graag én veel aan het sporten (boksen, HITT en body pump) in de sportschool, masseer ik graag (gediplomeerd sportmasseur) en wandel regelmatig in het weekend bij de mooie duinen rondom Bergen.

Voordat ik trainingsacteur/trainer werd, heb ik een lange tijd gewerkt binnen de GGZ en uitvaartbranche waardoor ik veel situaties in het bedrijfsleven uit de praktijk ken. In 2014 besloot ik om professioneel trainingsacteur/trainer te worden. De  spelopleiding bij Kapok ben ik gaan volgen en  bij Ludiek Trainingen een vervolg. Als trainingsacteur ben ik begonnen bij Bureau Act4you waar ik veel geleerd heb. Voornamelijk veel Mediation sessies, wat enorm interessant is. Later kwamen daar verschillende bureaus bij waardoor ik in de afgelopen acht  jaar ervaring heb opgedaan in zeer diverse sectoren, thema’s en werkvormen. In 2019 heb ik een verdiepende scholing tot systemisch trainingsacteur gevolgd.

Mijn missie

Aandacht en oprechte belangstelling voor mensen lopen als een rode draad door mijn leven.

Als acteur ben ik realistisch, geloofwaardig en oprecht. Mijn kracht is het schakelen zowel in en uit de rol gepast feedback geven. Leren en blijven groeien heeft mijn streven en probeer daar zoveel mogelijk tijd in te steken omdat het mijn passie is. Ik sta open en altijd zonder oordeel in een training en mijn interesse in de mensen is echt.

Deelnemers vinden het in eerste instantie eng om de aangegeven situatie ook daadwerkelijk te gaan uitspelen, mijn ervaring is dat na de 1e oefensessie het ongemakkelijke gevoel voorbij is. Dit komt ook door mijn open, oprechte en integere benadering. Met een gezonde dosis humor zorg ik er voor dat er ondanks de soms schrijnende situaties waar deelnemers mee te maken hebben, er een veilig leerklimaat ontstaat, waardoor er ook gelachen kan worden. Mijn ervaring is dat de deelnemers dit zeer waarderen bij een training. Ik wil elke dag uitgedaagd en geïnspireerd worden en die fantastische energie graag overbrengen!

Mijn talent

Als trainingsacteur en trainer een warme sfeer creëren in de trainingen, zodat de deelnemers zich uitgenodigd voelen om met een open blik naar het gedrag van zichzelf en anderen te kijken, waardoor ze zich veilig voelen om te experimenteren en te oefenen.

Ik ben trots en zeer vereerd onderdeel te mogen uitmaken van Bureau YOP, een team waar ik een zeer goed gevoel over heb en professionaliteit uitstraalt. Ik geniet daarvan!

CV