STANNEKE KUSTERS

Enthousiast, daadkrachtig en betrokken zijn woorden die bij mij passen. Ik geniet elke dag van het ontmoeten en begeleiden van mensen. Om zelf te leren, om anderen te laten leren. Om samen verder te komen.

Mijn achtergrond

Samen met mijn vader, moeder en broertje ben ik opgegroeid in Den Bosch, in het gezellig Noord-Brabant. Ik was een nieuwsgierig meisje, vanuit de veiligheid van het gezin en de vrijheid van de stad stelde ik continu filosofische vragen.

Als student bleek mijn nieuwsgierigheid te groot voor de studie Bedrijfskunde in Groningen. Ik stopte na twee jaar en vertrok met een rugzak richting Afrika. Na een klein jaar reizen streek ik neer in Amsterdam. Ik vond de hoofdstad geweldig en de studie Psychologie was mij op het lijf geschreven. Om de opgedane psychologische inzichten op praktische wijze toe te kunnen passen in het bedrijfsleven koos ik voor de master Training & Development.

Ik startte mijn carrière voortvarend, een commerciële organisatie bood mij de kans om opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Het was een leerzame periode, maar na een aantal jaar volgde ik mijn onderbuik: een tweede lange reis.

Ik bleef drie jaar weg en greep alles aan om mijzelf te ontwikkelen en te verwonderen. Ik woonde een aantal maanden in een Ashram, ik deed een opleiding tot yoga docent en ik ontdekte de onderwaterwereld als duikinstructeur.

Na drie jaar was het tijd om naar huis te gaan om daar ruimte te geven aan de waarden die onderweg voor mij duidelijk waren geworden: vrijheid, diepgang en verbinding. Dat is gelukt en daar ben ik dankbaar voor. Elke dag probeer ik te leren, door bewust te ervaren en door opleidingen te blijven volgen. Een belangrijke energiebron in mijn werk en privé.

Daarnaast ben ik nu zelf moeder en woon ik samen met mijn vriend en mijn twee dochters in Haarlem. Ik hoop mijn eigen kinderen dezelfde veiligheid en vrijheid mee te kunnen geven om het leven te ontdekken.

Mijn missie

In mijn zoektocht naar geluk stel ik veel vragen en zoek ik continu naar antwoorden. Als ik mensen begeleid put ik uit mijn eigen binnenwerk, maar bovenal zal ik op zoek gaan naar wat de ander werkelijk nodig heeft. 

Mijn leidraad is een mix van psychologische inzichten, de filosofie van de yoga, voedingsleer en de wijsheden die ik heb ontvangen van de mensen om mij heen.

Acceptatie is voor mij de kern: leven in het hier en nu, zonder verwachtingen en zonder oordeel. In mijn beleving ook precies waar Bureau Yop voor staat. Ik ben dan ook dankbaar onderdeel van het Bureau Yop team te mogen zijn sinds 2019!

Mijn talent

Met mijn enthousiasme en ervaring maak ik ‘leren over jezelf’ tot een leuke bezigheid. Ik combineer rationeel denken, emotie en intuïtie tijdens het begeleiden van anderen om zo volledig mogelijk te kunnen zijn in de zoektocht naar antwoorden.

Ik werk graag samen, samen zoeken naar betekenis en zingeving. In werk en privé. Dat is wat ik het liefste doe.

E-mail: Stanneke@teambureauyop.nl

CV