SHARON SCHEEPER

betrokken, sensitief, praktisch, zorgvuldig en creatief, dit zijn enkele woorden die mij beschrijven. Ik ben oprecht geïnteresseerd in anderen en kom graag in echte verbinding met elkaar. Door structuur aan te brengen in de chaos (in iemands hoofd), help ik om rust en overzicht te creëren. Dit pas ik niet alleen toe in mijn coaching, maar ik ondersteun ook graag managers in hun werkzaamheden. Ik ben gek op plannen en organiseren en regel graag alles tot in de puntjes.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren in Brabant en opgegroeid in een samengesteld gezin. Behalve 2 zussen en 1 broer, heb ik ook nog 2 stiefbroers. Samen met alle aanhang is het inmiddels een grote, gezellige familie geworden. Ik ben getrouwd met Oscar en met onze dochters (Annabel en Femke) wonen wij in Vleuten.

Na mijn studies bedrijfseconomie en accountancy ben ik terechtgekomen bij ING. Hier heb ik ruim 11 jaar gewerkt in verschillende functies op diverse locaties. Na meerdere reorganisaties “overleefd” te hebben, werd ik boventallig en kwam ik in een begeleidingstraject terecht. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf en na een intensieve zoektocht zijn eindelijk alle puzzelstukjes op hun plek gevallen: ik wil loopbaancoach worden.

Na jaren coachwerkzaamheden gedaan te hebben op een klachtenafdeling, wilde ik me meer gaan specialiseren in coaching en de richting loopbaan coaching spreekt me daarin ontzettend aan. Wat is er nou mooier dan mensen begeleiden bij hun eigen zoektocht?

Voor mij was dit mooi genoeg om te besluiten geen nieuwe functie bij ING aan te gaan, maar in het diepe te springen en de onzekerheid te accepteren die daarbij hoort, hoe lastig ook. Na ruim 1 jaar een post-HBO studie tot loopbaancoach gevolgd te hebben, beoefen ik nu met veel plezier het vak loopbaancoach en doe ik wat ik het liefste doe: mensen met loopbaanvragen begeleiden!

Mijn missie

Fluitend naar je werk gaan, dat wil toch iedereen?!

Het is mijn missie om mensen te inspireren en motiveren om dit te bereiken. Ik vind het fantastisch om iemand zijn passie en talenten te laten ontdekken, zodat hier een passende functie bij gezocht kan worden. Behalve dat ik als loopbaancoach mensen help om meer werkgeluk te ervaren, doe ik dit ook voor Rosalie en Gidi. Door diverse (support) taken van hen over te nemen, kunnen zij zich richten op datgene waar ze echt energie van krijgen. En laten dat nou net de werkzaamheden zijn, die mij gelukkig maken!

Mijn talent

Ik ben nieuwsgierig, luister nauwkeurig en vraag door. Door mijn empathische vermogen hoor ik niet alleen wat er daadwerkelijk gezegd wordt, maar volg ik ook wat er tussen de regels door (soms onbewust) blijkt. Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen, creëer ik een veilige (leer)omgeving. Ik houd van beweging in de coaching, van doen en ervaringsgerichte oefeningen. Door creatieve werkvormen en expressie in te zetten, probeer ik het onbewuste bewust te maken. Ik kijk goed naar wat de ander nodig heeft en ben flexibel in mijn aanpak, zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Ik coach met warmte en humor en vind eerlijke feedback belangrijk. Moeilijke dingen ga ik dan ook niet uit de weg. Ik stimuleer om eigen keuzes te maken en zelf verantwoordelijkheid te houden.

Zelf ben ik ook de nodige, eigen loopbaanvragen tegengekomen. Ik heb ervaring met meerdere reorganisaties binnen de financiële sector (bank), heb een burn-out gehad, een boventalligheidstraject doorlopen en uiteindelijk een loopbaanswitch gemaakt. Allemaal dingen die niet altijd even leuk waren, maar die me uiteindelijk ontzettend veel gebracht hebben en deze ervaring deel ik graag om anderen ook weer te helpen.