SHARON SCHEEPER

Enthousiast, sensitief en eerlijk  zijn enkele woorden die mij omschrijven. Ik ben oprecht geïnteresseerd in een ander en hoor niet alleen wat er hardop gezegd wordt, maar “luister” ook naar wat er tussen de regels door blijkt. Anderen mensen helpen geeft me voldoening, zowel op professioneel vlak als op privégebied. Ik ben gek op koken en bakken en geniet het meest als het een ander goed smaakt. In mijn rol als (loopbaan)coach en trainer richt ik me graag op het vergroten van zelfinzicht zodat mensen bewuste keuzes kunnen maken, in beweging durven komen en (weer) plezier hebben in hun werk.

Mijn achtergrond

Op 18 juni 1982 ben ik geboren in een mooi Brabants dorp waar ik tot mijn 9e jaar heb gewoond. De jaren daarna heb ik met mijn ouders, 2 zussen en een broer op diverse plekken in Nederland gewoond, van Enschede naar Emmen en vervolgens vanwege mijn studie naar Groningen, Bilthoven, Nieuwegein en Utrecht. Na een kort uitstapje naar Amsterdam woon ik inmiddels al sinds 2012 met mijn man en 2 dochters naar alle tevredenheid in het prachtige Vleuten.

 Ook in mijn werk heb ik niet stil gezeten. Na mijn studies bedrijfseconomie en accountancy ging ik werken bij de bank waar ik me voornamelijk bezig hield met cijfers en rapportages en diverse ondersteunende werkzaamheden. Hoewel ik dat best leuk vond, ontdekte ik ook dat ik graag meer met mensen wilde werken. Uiteindelijk heb ik ruim 12 jaar in diverse functies bij dezelfde bank gewerkt en in iedere functie ging ik mij steeds meer richten op het coachen en trainen van mensen.

 In 2017 ben ik gestart met een Post-hbo studie loopbaancoaching en daarna heb ik de sprong gewaagd om mijn eigen coachpraktijk te starten. Daarnaast heb ik enkele jaren Gidi en Rosalie ondersteund in diverse werkzaamheden voor Bureau YOP. Dat werk heb ik inmiddels overgedragen aan mijn collega’s zodat er nog meer ruimte is om te doen waar ik echt blij van word: coachen en trainen. Als loopbaancoach en -trainer blijf ik dan ook graag verbonden aan Bureau YOP.

Mijn missie

Met (meer) plezier naar je werk!

Als je niet meer blij wordt van je werk kan dit je veel energie kosten. Ik gun het een ieder om dan in beweging te komen zodat je zelf kunt zorgen dat je weer met plezier naar je werk gaat. Graag help ik je daarbij door te onderzoeken wie jij in de kern bent, wat zijn jouw unieke talenten, wat drijft je en waar ligt je passie? Als je meer inzicht krijgt in jezelf, kun je zelf ook zorgen voor meer plezier in je werk en dat betekent zeker niet altijd een andere baan. Mensen zijn vaak verbaasd als blijkt dat er ook op hun huidige plek vaak nog veel mogelijkheden blijken te zijn.

Mijn talent

Wat anderen typerend vinden voor mij is mijn oprechte betrokkenheid en sensitiviteit in combinatie met het vermogen om kritische vragen te stellen. Door structuur aan te brengen, help ik om rust en overzicht te creëren om van daaruit stappen te kunnen maken. Ik kijk goed naar wat de ander nodig heeft en ben flexibel in mijn aanpak, zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Ik coach met warmte en humor, maar geef ook eerlijke feedback en confronteer waar nodig. Graag zet ik creatieve werkvormen in. Ik houd van beweging in coaching en training, van doen en zorgen voor meer energie en inspiratie. Als ik na afloop hoor dat iemand nieuwe inzichten heeft gekregen, maakt dat me blij.

 

E-mail: sharon@teambureauyop.nl