ROSALIE MET - TEEUWEN

Ik ben een betrokken, enthousiast, en fijngevoelig persoon. Van nature ben ik heel nieuwsgierig naar de mens achter de mens. Van jongs af aan keek ik al om mij heen. Ik luister dan ook graag naar levensverhalen en hoor graag tussen de regels de vraag achter de vraag. 

Ik kan mij goed afstemmen op mijn omgeving en hierdoor maak ik makkelijk verbinding. 

Ik ben hooggevoelig en dit helpt mij om een veilige bedding te creëren voor de mensen om mij heen. Ik houd ervan om mensen te begeleiden bij het ontdekken van hun volle potentieel. Als ik aan het begeleiden ben vanuit mijn eigen volle potentieel, ontstaan er bijzondere ontmoetingen en voel ik mij zeer vereerd dat ik daar in kan bijdragen.

Mijn achtergrond

Ik kom uit een gezin met drie kinderen. Zelf ben ik ook moeder van drie kinderen (David, Lucie en Amélie), mijn man heet Roderik. We wonen met ons gezin in Baarn. Elk gezinslid heeft zijn eigen identiteit. Eén karaktertrek hebben we allemaal: veel energie! In de winter en in de zomer zijn wij graag in de bergen en in het weekend zijn wij vaak op de sportvelden en op het water. De bossen zijn bij mij om de hoek en hier kan ik heerlijk opladen. 

Als kind wilde ik psychologie studeren, echter mijn ouders vonden dat ik al te veel nadacht over het leven. Uiteindelijk besloot ik om Rechten te studeren. Tijdens en na mijn studie kwam ik mezelf hierin tegen? Door verschillende ‘beroepen’ uit te oefenen kwam ik er vanzelf achter wat echt bij mij past(e): mensen! Uiteindelijk ben ik alsnog een opleiding gaan doen bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste en integrale Psychologie) en is het puzzel stukje weer op zijn plek gevallen.  

Tijdens mijn studie Rechten heb ik ook gevlogen als stewardess. Heerlijk vond ik het om verschillende culturen te proeven en steeds andere mensen om mij heen te hebben. Te zien hoe mensen met elkaar om gingen en welk effect dit had. In een later stadium van mijn carrière was ik jurist bij Sara Lee. Ook daar hield ik mij het liefst bezig met het observeren van groepsprocessen. In vergaderingen was ik meer bezig met het proces dan met de inhoud van de vergadering. Hierin ontdekte ik een belangrijk talent van mezelf: het zien van wat er zich in en tussen mensen afspeelt. En zo heb ik bewust gekozen voor het trainersvak en benut ik mijn talent maximaal. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar begeleider en coach en ik ben mede-eigenaar van Bureau YOP.

Mijn missie

Mijn drijfveer is om de ware essentie bij mensen naar boven te halen en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Dit doe ik door met respect en zonder oordeel echt en oprecht naar mensen te luisteren en zuiver terug te geven wat ik ervaar. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf ben en dat de mensen die ik begeleid en coach ook zichzelf mogen en kunnen zijn. Dit is wat mij betreft voorwaarde om persoonlijk en professioneel te groeien. Mijn professionele missie is het naar boven halen van het volledige potentieel van professionals door het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, zodat zij zelfbewuster een betekenisvolle bijdrage leveren aan zichzelf, hun werkomgeving en de wereld om hen heen.

Mijn talent

Mijn belangrijkste talent in de begeleiding van Professionals is mijn scherpe (non-verbale) observatievermogen en exact voelen wat er nodig is om deze groep in beweging te krijgen. Hierbij creëer ik snel veiligheid door ook zelf (waar nodig) persoonlijk te onthullen. 

Wat ik vaak terug krijg: Rosalie maakt intens contact en kan iemand zich meteen ‘thuis’ laten voelen binnen de groep. Ze heeft veel energie, heeft een enorme drive en is ontwapenend. Daarnaast voelt zij haarfijn aan wat er nodig is in het moment.

CV