RIANNE HEKKEMA

Enthousiast, empathisch, analytisch, gedreven en consciëntieus zijn woorden die bij mij passen. Ik word enthousiast van alles wat te maken heeft met (persoonlijke) ontwikkeling. Zowel in mijn werk als in mijn dagelijks leven kijk ik dan ook graag op wat voor manier ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, organisaties en mijzelf. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden en houd ervan om patronen te ontdekken, (overzicht) te creëren, vragen te stellen en mee te denken.

Mijn achtergrond

Ik heb het altijd interessant gevonden om mij te verdiepen in wat iemand bezighoudt en beweegt. Als muziektheaterperformer vond ik het heerlijk om ‘in de huid’ van een ander te kruipen: mij in te leven in een situatie, de verbinding te leggen met mijzelf en hier vervolgens uiting aan te geven. Als zang-, stem- en presentatiecoach haalde ik vooral voldoening uit de verbinding leggen tussen iemands persoonlijkheid en zijn/haar manier van communiceren. Hierbij was het van belang, dat iemand zich kwetsbaar en open op durfde te stellen en bereid was om een stukje van zichzelf te delen. Het volgen van een opleiding tot coach was voor mij dan ook een logische stap om mijn kennis en vaardigheden op dit gebied verder te vergroten.

Dit was ook de periode waarin ik aan mijzelf toe durfde te geven dat ik mij al een tijd niet meer gelukkig voelde op het podium. Na mij jarenlang volledig op het muziektheatervak gericht te hebben, koos ik ervoor om weer te gaan zingen voor mijn plezier en niet meer beroepsmatig. Vanaf dat moment ben ik mij gaan oriënteren op een nieuwe loopbaan.

Voor mij was als snel duidelijk dat mijn nieuwe loopbaan in de richting van persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid zou zijn. Als performer had ik mij altijd al veel bezig gehouden met persoonlijke groei en het optimaliseren van mijn gezondheid. Allereerst vanuit interesse, maar ook vanuit de noodzaak om mijn ‘instrument’ goed te onderhouden. Tijdens mijn opleiding tot coach werd dit vuurtje nog eens extra aangewakkerd. Ook ontdekte ik dat ik het coachingsvak mooi vond, maar dat ik nog enthousiaster werd van het ontwikkelen van workshops en trainingen.

Naast deze nieuw ontdekte liefde, wilde ik ook graag de talenten die ik tijdens mijn zelfstandig ondernemerschap ontdekt had inzetten. Inmiddels heb ik deze combinatie gevonden in de functie van Business en development manager bij Bureau YOP. In mijn werk kan ik mijn talent voor organiseren, communiceren en het optimaliseren van processen kwijt en krijg ik de kans om mijn ambities op het gebied van het ontwikkelen van trainingsprogramma’s in de praktijk te brengen.

Mijn missie

Ik wil mensen stimuleren meer te handelen en communiceren vanuit wat bij hen past. Hen helpen te ontdekken en te laten zien wie ze zijn, waar hun behoeftes liggen en wat ze nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Om te geloven in hun talenten en vaardigheden, maar ook open te zijn over misstappen, twijfels en angsten. Kortom: om zichzelf te durven en kunnen zijn en vanuit hier verder te groeien.

Mijn talent

Een belangrijk talent voor mijn werk bij Bureau YOP is dat ik, door mijn inlevingsvermogen en analyserend vermogen, snel aanvoel waar behoefte aan is en dit vervolgens omzet tot een concrete actie of een plan. Daarnaast krijg ik vaak terug dat mensen zich snel prettig en veilig bij mij voelen, waardoor ze zich open durven stellen en gemakkelijk met mij communiceren. Ik kan volledig opgaan in details, maar weet ook wanneer er spijkers met koppen moeten worden geslagen en het behouden van overzicht belangrijk is. Tot slot zorgt de combinatie van mijn gedrevenheid en enthousiasme ervoor dat ik zelf ook voortdurend in ontwikkeling blijf en vervolgens kijk hoe ik dit vanuit betrokkenheid in kan zetten om een bijdrage te leveren.

CV