PIM SCHOUTEN

Ik ben enthousiast, verbindend, positief, verdiepend.

Ik krijg energie van als mensen “aan” gaan. Als er dus een knopje wordt omgezet waardoor ze iets vanuit een voor hun meer helpend perspectief gaan zien. Of als mensen hun angst tegemoet durven treden en dan ontdekken dat het maken van de keuze het moeilijkste was en alles daarna een stuk makkelijker. Ik vind het altijd heel mooi als het lukt om tijdens trainingen het conceptuele met het concrete te verbinden. Dus vanuit de “Bigger picture” naar de kleine stapjes. Dan weet je ook van waaruit je de dingen doet.

Mijn achtergrond

Ik ben jongste uit een gezin met 3 kinderen. Met twee oudere zussen heb ik al vroeg geleerd om een positie te kiezen zonder de verbinding te verliezen. Mijn huidige gezinssamenstelling is complexer en interessant. Met 4 puberkinderen waarvan er 3 autistische kenmerken hebben, is sterk leiderschap vereist thuis.

Als kind wilde ik graag psychologie studeren maar vanuit goede bedoelingen leek het mijn vader beter als ik een commerciële studie zou volgen. Dat heb ik gedaan. Commerciële economie was niet waar mijn hart lag. Het was een veilige keuze. Uiteindelijk heb ik tijdens mijn werkende leven die psychologische kant behoorlijk ingehaald. Naast een heleboel cursussen en trainingen heb ik een tweejarige opleiding gevolgd bij het ITIP, een jaarcursus NLP bij Mindacademy en momenteel volg ik een jaaropleiding voor systemisch werk bij het Bert Hellinger instituut.

Vanuit die eerdere commerciële richting ben ik in de arbeidsbemiddeling terechtgekomen. Randstad, Timing Uitzendteam, Task Engineering, Netpeople, stuk voor stuk hele leuke werkplekken om te bemiddelen tussen werk en werkzoekenden. In 2002 werd ik gevraagd om trainer te worden. Ik heb dit een jaar gedaan onder de vlag van Raymakers Van Den Bruggen om daarna vanaf 2003 als zelfstandig trainer/coach door te gaan.  Sinds 2021 heb ik me verbonden met het team van Bureau YOP.

Mijn missie

Het is mijn missie om mensen en organisatie te helpen bij het maken van spannende keuzes. Dat kunnen levenskeuzes zijn, keuzes over werk of relaties of over de richting van je team of organisatie. Het kan om grote of om kleine keuzes gaan maar altijd een keuze waarvan je weet dat het groei betekent. Dat vergt moed en soms gewoon doen.

Mijn talent

Ik help ze bij beide. Dat doe ik door liefdevol te confronteren, vertragend of versnellend, met humor en niet schromend de diepste laag naar boven te halen. Dat kan alleen maar in veiligheid, een leerklimaat waarin iemand zich vrij voelt om zich ongemakkelijk te voelen. Wat ik vaak terug krijg van mijn deelnemers is dat ik in staat ben om dat klimaat te creëren, dat ik weet te inspireren en motiveren door mijn enthousiasme en kennis, dat er veel ruimte is voor inbreng en dat ik op een heldere manier richting en sturing kan geven.

E-mail: Pim@teambureauyop.nl