PETER VAN KLINGEREN

Anderen beschrijven mij als rustig, empathisch en confronterend zonder oordeel. Omdat ik werk vanuit mijn eigen kern sta ik in mijn kracht waardoor jij en ik snel verbinding hebben. Mijn werk doe ik vanuit een oprechte belangstelling voor wat je beweegt en wat jouw drijfveren zijn. Ik luister en reageer vanuit empathie, zodat er een veilige sfeer ontstaat. Vanuit die basis laat ik jou op een zachte en confronterende manier zonder oordeel zelf aan het stuur zitten. Zodat je actief kunt werken aan jouw doel. Altijd met het oog op ontwikkeling en groei op lange termijn, oftewel een resultaat dat beklijft en op lange termijn meer effectiviteit, geluk en gezondheid oplevert.

Mijn achtergrond

Ik ben vader van 3 kinderen (Sanne, Mathijs en Thieme) en woon in Amersfoort. Mijn grootste passie is theater maken en daarnaast vind ik het heerlijk om te sporten (hardlopen en mountainbiken). Ik heb ruim 25 jaar lang gewerkt in diverse kleine en grote organisaties. De laatste 15 jaar ben ik werkzaam geweest als Marketing Professional en in de laatste periode als manager van een Marketing afdeling. Ik weet daardoor ‘hoe de hazen lopen’ binnen organisaties, ik ken de processen en ik spreek de taal. Ik kan me daardoor snel verdiepen in jouw vraag, je situatie en jouw belevingswereld. Gedurende mijn periode als leidinggevende merkte ik dat ik meer wilde weten van mensen en hun ontwikkeling en hoe je talent ontwikkelt. En vooral dat ik veel energie kreeg van dit onderwerp. Daarom ben ik vanaf 2011 de overstap gaan maken naar het werkveld ‘trainingen & opleidingen’. Vandaag de dag ben ik werkzaam als Trainer en Coach en onderdeel van het team van Bureau YOP. Mijn theoretische kennis haal ik uit een studie Psychologie en twee coach opleidingen. Ik ben opgeleid tot Coach met een NOBCO/EMCC EQA accreditatie op senior Practitioner niveau. Hierdoor kan ik putten uit diverse theoretische modellen en beschik ik over concrete oefeningen die ik kan inzetten.

Mijn missie

Ik geloof dat wij mensen de behoefte hebben om ons te blijven ontwikkelen en daar ook gelukkiger van worden. Het brengt ons optimisme, plezier en gezondheid. Ik geloof er in dat ontwikkeling en groei mogelijk worden gemaakt als je jezelf en de ander beter begrijpt. Jezelf begrijpen stelt je in staat op een heldere manier naar jezelf, je handelen en het effect daarvan op je omgeving te kijken. Het wordt makkelijker af te stemmen op de wereld om je heen. Ik help je graag met die ontwikkeling. Dat doe ik vanuit mijn kernwaarden: authenticiteit, menswaardigheid en duurzaamheid.

Mijn talent

Tijdens 1 op 1 sessies of binnen groepssessies zet ik waar nodig praktische oefeningen en modellen in. We reflecteren en evalueren regelmatig om te beoordelen of we op de juiste weg zijn en hoe we vorderen richting het doel.

Mijn absolute specialiteit is het spiegelen van gedrag en uitspraken en hier actief feedback op geven. Hierdoor ben ik in staat jou te laten ervaren wat een bepaald tegengedrag voor effect heeft.

CV