NIELS HOREMAN

Sensitief en bereid tot contact. Opengedrevengeaard en een snelle denker.  Ik wil dat het normaal wordt om vanuit je hart te leven. Niet soft, maar duidelijke keuzes vanuit je diepere behoeftes maken om onszelf daarmee te definiëren. Zoiets als ‘dit ben ik, dit is mijn omgeving, wat kunnen we samen creëren?’ Dat ons zelfbewustzijn gaat meetrillen en daardoor bijvoorbeeld onze vriendschappen, carrières en ouderschap positief beïnvloedt.

Mijn achtergrond

Door mijn achtergrond als acteur ben ik gewend om mijn lichaam in te zetten als instrument om mensen te lezen. Dat helpt mij ook als coach en trainer om aanwezig te zijn. Na mijn coach opleiding heb ik mij verdiept in Embodiment en Neuroscience, opleidingen die duurzame fysieke ontwikkeling baseren op de laatste inzichten uit de wetenschap. Ik woon nu in Amsterdam met mijn vriendin Laura en onze dochter Maya. In mijn jeugd ben ik veel verhuisd, waardoor ik mij makkelijk aanpas.

Op het gymnasium combineer ik studie, sport, muziek, theater en een sociaal leven in een puberale mix van kattenkwaad en practical jokes. Op de kunstacademie leer ik kijken en luisteren. De rode draad in 25 jaar theater is mijn ontwikkeling van conceptueel denken naar fysieke ervaring. Daarnaast zet ik mijn expertise al 20 jaar in bij communicatietrainingen in het bedrijfsleven. Zodoende verdiep ik mij in gedrag en creatieve processen. Sinds 2016 maak ik deel uit van het team van Bureau YOP.

Mijn missie

Ik help mensen en organisaties bij het belichamen van praktische wijsheid, communicatieve skills en zelfbewustzijn.

Slimme professionals helpen te stoppen met denken wat ze ‘zouden moeten doen’, zodat ze succes gaan creëren met hun hele wezen, niet alleen met hun hoofd. Niet volgen, maar leiden. Mensen die ik help willen zich minder aanpassen, minder denken, minder perfect. Ze willen meer zichzelf zijn, meer doorvoelen en meer hun eigen koers varen.

Hieraan bijdragen is een voorrecht én een uitdaging, omdat ik daardoor ook mijzelf blijf ontwikkelen.

Ik streef ernaar om de wereld beter achter te laten dan ik hem aantrof. Ik geloof dat zelfkennis en empatisch leiderschap onmisbaar zijn, om te kunnen navigeren in de huidige complexe, veranderlijke en ambigue wereld.

Dromen gaan bij mij hand in hand met concrete resultaten. In een training is theorie ondergeschikt aan de ervaring. In het hier en nu liggen de antwoorden, daarom gebruik vaak het lichaam als instrument tot bewustwording. Dat is concreet en vol met leven. Bovendien: je bent wat je belichaamt.

Wanneer je met je lichaam bent verbonden, ontstaan betere relaties met jezelf, met anderen en je (leef)omgeving. Je ervaart zelfvertrouwen, verbinding en betekenis.

Mijn talent

Ik heb zelf een reis gemaakt ‘uit mijn hoofd, in mijn lichaam’. Daardoor is het mijn gave geworden om te zien waarin iemand zichzelf in de weg zit en kunnen we samen nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Anderen noemen mijn vermogen tot echt contact waardevol. En mijn eerlijkheid, die jou uitnodigt om dat ook naar jezelf te zijn.

E-mail: niels@teambureauyop.nl

CV