NICOLETTE KAT

Nuchter en warm, met humor en zachte confrontatie, zo help ik, inmiddels al 30 jaar, mensen in hun zoektocht naar meer energie en plezier in hun werk. Ik doe dat de laatste jaren vooral in een-op-een coaching en in persoonlijk leiderschapsprogramma’s, ook internationaal.

Bekijk hieronder mijn introductiefilmpje.

Mijn achtergrond

Na wat omzwervingen woon ik weer in mijn ouderlijk huis in de Betuwe, waar ik ook ben opgegroeid en waar we een stuk hebben aangebouwd voor mijn vader. Ik woon met mijn man Scott, zoon Roef en onze twee labradors in het voorhuis, en mijn vader woont in het nieuwe achtergedeelte. De kat loopt heen en weer tussen de twee huizen.

Als het te lang stil bleef, ging mijn moeder vroeger wel eens boven kijken als ik aan het spelen was. Ze trof me dan vaak aan voor het schoolbord in mijn kamer, waar ik schooltje speelde en mijn vriendinnetjes verhalen vertelde en dingen uitlegde. Ik wist niet precies wat ik later wilde worden als ik groot was, maar dat het iets moest zijn met taal en met mensen, dat wist ik wel.

Inmiddels heb ik mijn roeping gevonden in de wereld van leren en ontwikkelen van mensen. Ik werk daar inmiddels heel mijn werkende leven in verschillende rollen: als trainer, coach, begeleider, adviseur en manager. En de liefde voor taal is ook gebleven. Ik schrijf mijn nieuwsgierigheid en verbazing van me af in blogs en artikelen en ben bezig met een tweede boek voor leiders in organisaties: de pauzeknop.

Mijn missie

Mensen hebben alles in zich om succesvol en gelukkig te zijn, dat geloof ik echt. Soms lukt je dat niet alleen. Ik ga samen met je op zoek naar die bronnen in jezelf. Soms zet ik je dan even op pauze, zodat je je bewuster wordt van de patronen en reflexen van vroeger en nu. En zodat je voelt dat je een keuze hebt om iets anders te doen; je gaat experimenteren. Want als je immers doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg, en mensen komen vaak bij me omdat die manier juist niet meer werkt. En dat andere dat is vaak spannend, soms leuk en fijn en meestal onrustig. En levert uiteindelijk nieuwe mogelijkheden en groei op.

Mijn talent

Ik combineer nuchterheid, rust, warmte en betrokkenheid.

Klanten omschrijven me als volgt: “Nicolette is betrokken en inlevend en oprecht geïnteresseerd. Ze legt de vinger op de zere plek zonder oordeel, ze geeft ruimte, ze laat je niet wegkomen met vluchtgedrag, maar prikt door en trekt je op een veilige manier uit je veilige omgeving”.

E-mail: Nicolette@teambureauyop.nl

CV