MELJA OTTOW

Verbinder, senstitief, positief en humor  zijn woorden die mij typeren.

Ik ben een gedreven en positieve enthousiasteling. Met humor en laagdrempeligheid creëer ik als trainer en trainingsacteur een prettige sfeer om in te leren en daarin ook het ongemak op te zoeken.

Met mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven, zowel als medewerker als leidinggevende neem ik een schat aan ervaringen mee waardoor ik makkelijk schakel naar de omgeving van de deelnemer.

Mijn achtergrond

Als derde geboren, wat een zegen! Ik heb daardoor eindeloos gekeken: welk gedrag werkt wel en welk gedrag werkt niet? Wat wil ik eigenlijk, hoe wil ik mij gedragen?

Vragen die me tot op de dag van vandaag boeien, bij mij en bij de ander. Persoonlijke ontwikkeling. Iedereen in zijn/haar eigen tempo, en op je eigen unieke manier. Ik kijk graag oordeel loos naar jouw proces. Ik ben een cheerleader voor iedereen die het aandurft een gedragsverandering aan te gaan, een stap te nemen uit je comfort zone. Want ik geloof dat het daar ligt, de magie. Jouw potentieel!

Mijn loopbaan heeft zich gekenmerkt door te springen: met hoofd maar vooral met het hart en het geloof in eigen kracht. Zo heb ik ook de stap genomen om voor mijzelf te beginnen in 2023 en me van daaruit te verbinden met mensen en organisaties waar ik de energie voel stromen. Dat ontstond meteen bij de eerste kennismaking met Bureau YOP.

Mijn missie

In pijn of ongemak zit groei. Daar zit het potentieel om aan te passen, aan te scherpen op dat wat beter kan, of liever nog: wat jij anders wil! Ooit heeft het gedrag (wat je onbewust laat zien) je iets gebracht. Maar regelmatig kom je op een punt: dat wil ik niet meer. Door met compassie te kijken naar dat wat het je gebracht heeft, je uit te nodigen om dat los te laten en vervolgens daar iets anders van jezelf in te zetten, gaat jouw en mijn energie ten volle stromen.

Mijn talent

Een collega van mij zei laatst: “jij bent een kameleon die zich aan de omgeving aanpast zonder haar eigen kleur te verliezen.” Ik geloof dat ik dat talent in dit vak ten volle uit nut!