MARIËLLE VAN VLIET

Als kind was ik al geïntrigeerd door wat er zich afspeelde tussen mensen en welk effect ze op elkaar hebben. Dat is precies de kern van mijn vak als trainings- en assessmentactrice dat ik sinds 2002 met ongelofelijk veel plezier uitoefen. Van deelnemers hoor ik vaak dat ze zich op hun gemak voelen vanwege mijn energieke, sensitieve en toegankelijke stijl.

Trots dat ik mijn mooie vak voor Bureau YOP mag uitoefenen waar met hart en ziel gewerkt wordt om mensen te laten groeien.

Mijn achtergrond

Opgegroeid in het groene Apeldoorn, nu alweer meer dan 10 jaar woonachtig in Rotterdam met een grote liefde voor Marokko, het land waaraan ik mijn hart verloren heb en waar ik mijn toekomst verder wil gaan opbouwen.
Na mijn studie Human Resource Management, toen nog Personeel & Organisatie, was het al snel duidelijk dat ik vooral geïnteresseerd was in de menskant van de opleiding. Na een paar jaar in het HR werkveld werkzaam te zijn geweest kreeg ik mijn droombaan bij de Politieacademie als Selectieadviseur. In deze functie observeerde en beoordeelde ik kandidaten die deelnamen aan assessment centers. Al snel werd ik opgeleid tot assessmentactrice om uitvoering te gaan geven aan de simulaties binnen de Politieacademie. Toen wist ik het, dit is het! Mensen spiegelen in simulaties, platforms bieden zodat ze zichzelf kunnen laten zien, dit wil ik ook voor andereorganisaties gaan doen en dan niet alleen als assessmentactrice maar ook als trainingsactrice om zo mensen te kunnen coachen en bij te dragen aan hun ontwikkeling.

Daarnaast heb ik ruim 7 jaar met veel plezier personal training en groepsfitnesstrainingen gegeven in diverse sportscholen en in de buitenlucht. Daarmee bracht ik mensen letterlijk in beweging en daagde ze uit om grenzen te verleggen om er vervolgens sterker uit te komen. Deze ervaring heeft
mij sterk gevormd tot wie ik nu ben als trainings- en assessmentactrice waardoor ik mensen nog beter tot hun recht kan laten komen.

Mijn missie

Mijn drijfveer is mensen in beweging brengen, uitdagen en daardoor laten groeien waarbij ik een levende spiegel ben en het podium altijd voor de cursist is. In trainingen daag ik mensen uit om juist ook eens te doen waar ze in hun eigen werksetting niet snel toe geneigd zijn. Nu is het moment om gedrag uit te proberen in een veilige omgeving. Het gaat om experimenteren, grenzen opzoeken en zien wat daar het effect van is. Onderdeel te mogen zijn van dit proces geeft mij ongelofelijk veel energie.

Mijn talent

Wat ik vaak hoor van mensen is dat ze zich door me gezien voelen en de veiligheid voelen om hun grenzen te verleggen, iets wat ze vooraf niet altijd voor mogelijk hadden gehouden. Ik werk sterk vanuit mijn intuïtie waardoor ik snel aanvoel wat de essentie van een oefensituatie is. Daarnaast ben ik to-the-point in mijn feedback en creëer tegelijkertijd een ontspannen sfeer. Een sfeer met humor en relativering waarin mensen zich op hun gemak voelen en tegelijkertijd ook hun grenzen opzoeken en zichzelf durven te laten zien.

Email: Marielle@teambureauyop.nl

CV