MARI PLOOIJ

De essentie, dat is waar ik voor ga. Feedback die ik krijg: oprecht geïnteresseerd; nieuwsgierig; subtiele humor. En creatief, steeds weer op zoek naar het nieuwe, het mooiere. Ik ken veel uitersten: van uitgelaten extravert naar verstild introvert. Van heerlijk kunnen luieren tot extreem actief zijn. Ik kom in beweging wanneer er een oprechte vraag is, anders niet. Ik gun iedereen de innerlijke balans die ik in de loop der jaren gevonden heb. Peace of mind, daar draait het me om. De stoïcijn in me krijgt steeds meer ruimte.

Mijn achtergrond

1957 was een mooi geboortejaar, zeg ik altijd. Voor een dubbeltje geboren om tot een kwartje uit te groeien. En 100% ervaren om van een niet gedigitaliseerd tijdperk naar de huidige uitdagende dynamiek te gaan. Groeiperikelen in relaties meegemaakt doch sinds twee decennia goed geland. Vader van twee dochters. Echtgenoot van een leuke vrouw. Goede vriend voor enkelen.

Een achtergrond als hulpverlener: een rechte rug ontwikkeld dankzij het werk met cliënten van de reclassering; en daar leren respectvol te confronteren. Een kwart eeuw gewerkt in de financiële omgeving: Van HR adviseur tot IT manager. Van organisatieadviseur tot leiderschapscoach. En altijd maar weer de focus op de innerlijke wereld van mensen. Nu overtuigd zelfstandig coach, trainer en moderator van leiderschapsprogramma’s voor een breed scala aan opdrachtgevers. Sinds 2017 maak ik deel uit van het team van Bureau YOP. Van het hectische westen naar het landelijke oosten verhuisd waar ik de ruimte tot verdieping volop uitnut.

En naast het werk een actief vrijetijds leven. Actief met vluchtelingen op basis van gelijkwaardigheid. De stichting die ik in mijn woonplaats Zutphen mede vormgaf groeit naar een landelijke dekking. Maar ook: een tuin waar de insecten zich thuis voelen. Muziekaanbevelingen schrijven. Kunst. Beeldhouwen. Poëzie.

Last but not least: meditatie is een rode draad die me helpt mijn levenskracht vol te koesteren.

Mijn missie

Mijn sterkste behoefte is om bij te dragen een de innerlijke groei van mensen. Mensen die fundamenteel willen weten hoe ze hun rol kunnen vervullen zonder op zichzelf in te leveren; gecentreerd te blijven; trouw te blijven aan hun hogere idealen. En zo een innerlijke rust te verwerven die uitstraalt, impact maakt.

Mijn talent

Mogelijkheden zien waar anderen geloven dat niets meer mogelijk is.

Mijn motto’s

Twee motto’s zijn essentieel in mijn leven: Tandem e Spinis Rosa [achter de doornen altijd de roos]: kunnen leven met dat wat op je pad komt. En Verité sans peur: Waarheid spreken zonder angst; met een rechte rug en moreel gedreven door het leven gaan en jezelf te allen tijde in de spiegel kunnen aankijken.

E-mail: mari@teambureauyop.nl

CV