IN COMPANY AANBOD

Wij ontwikkelen en begeleiden onvergetelijke persoonlijk leiderschapsprogramma’s voor hoogopgeleide professionals. Dat doen we altijd op maat en in de context van de organisatie. Met onze programma’s helpen we professionals om meer regie te nemen over zichzelf, hun werk, hun gezondheid en hun werkrelaties.  

Wij streven naar diepgaande persoonlijke ontwikkeling van onze deelnemers en we doen dit altijd binnen de context van de organisatie. We dagen de deelnemers uit om hun persoonlijke leiderschapsontwikkeling direct toe te passen in hun professionele rol. Zodat niet alleen de deelnemers de beste versie van zichzelf worden, maar ook de organisatie hierdoor duurzaam ontwikkelt.

Persoonlijk leiderschapskompas bureau YOP

ONZE VISIE OP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Wij hebben een eigentijdse visie ontwikkeld op persoonlijk leiderschap. Deze hebben we visueel weergeven in een persoonlijk leiderschap ontwikkelkompas. Dit kompas bestaat uit 4 ontwikkelrichtingen die de persoonlijk leiderschapsgebieden vertegenwoordigen: leidinggeven aan jezelf, je werk, je gezondheid en je werkrelaties. De 9 gekleurde vlakken geven de persoonlijke leiderschapsgebieden weer waarop we onze deelnemers ontwikkelen in onze programma’s.

VOORBEELDEN VAN INCOMPANY PROGRAMMA'S

KLM Personal leadership programma
Persoonlijk leiderschapsprogramma voor management trainees van KLM

Tweejarig management traineeprogramma waarin de deelnemers hun leiderschapsvaardigheden in de grondverf zetten. Deelnemers werken aan hun zelfmanagement, vitaliteit, communicatie, teamwork en leiderschap skills.

Young Professional programma
Terugkerend groepsprogramma voor gedetacheerde professionals

Een van onze eerste klanten waarbij we ambitieuze young professionals begeleiden. In dit programma werken we aan de basisvaardigheden van persoonlijk leiderschap: zelfmanagement, timemanagement, communicatie en presentatievaardigheden.

Personal Development traject
Meerdere groepen, persoonlijke ontwikkeling van medior accountancy professionals

Combinatie van individuele en groeps- leerinterventies, offline en online leervormen. Een programma waarin we leren dat je juist de mens achter de professional inzet in je werk. Dit komt ook terug in één van de kernwaarden van De Jong & Laan: mensgericht.

Dare to Grow
Jaarlijks, meerdere groepen

We begeleiden de Young Professionals van Albert Heijn gedurende een jaar in hun persoonlijk leiderschap. Thema’s die aan bod komen zijn: dare to lead myself, dare to lead my workload,  dare to make impact, dare to make a change, dare to manage my stakeholders en dare to present myself.

Young Talent Programma
Jaarlijks terugkerend, geselecteerde online marketeers

In dit Young Talent Programma leren de deelnemers om naast hun inhoudelijke expertise ook impact te maken via de relationele weg. We gaan aan de slag met ontwikkelen van persoonlijke kracht, persoonlijke organisatie, impactvol communiceren en presenteren, succesvol samenwerken en job & career crafting.

Inner Game
Vijftien maanden durend groepsprogramma voor IT Professionals 

Focus op het ontwikkelen van zelfbewustzijn en soft skills zodat IT professionals hun impact op hun werkomgeving vergroten. Gedurende het traject ontwikkelen de deelnemers zich op het gebied van zelfbewustzijn, vitaliteit , communicatie, samenwerken, presenteren en intrapreneurship. 

VOORBEELDEN VAN OPBOUW PROGRAMMA'S

Starters programma

Medior programma

ONZE AANPAK

Duurzaam resultaat

Onze ‘In company programma’s’ ontwikkelen we in co-creatie met de opdrachtgever en de deelnemers. Vaak bestaan onze trajecten uit leerinterventies die zich in de praktijk al hebben bewezen en die we vervolgens afstemmen op de specifieke organisatiecontext. 

Onze In company trajecten hebben een langdurig karakter (> 9 maanden). We geloven niet in losse of eenmalige trainingen. Voor duurzame ontwikkeling zijn meerdere leerinterventies nodig met tussenliggende perioden om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarom is de betrokkenheid vanuit het management doorslaggevend in het succesvol laten slagen van de programma’s. Door middel van kick-offs, driegesprekken en outtakes waarbij naast de deelnemers ook het management aanwezig is, borgen we de transfer naar de werkpraktijk. 

Potentieel als uitgangspunt

Duurzame ontwikkeling vraagt om een aanpak die aansluit op het naar boven halen van het potentieel van professionals. Dat weten we uit ervaring. Wij geloven niet in trucjes of ‘quick fixes’. Wij geloven wel dat iedere professional in potentie alles in zich heeft, om succesvol te zijn en gelukkig te zijn in het werk. 

Dit vraagt om een persoonlijke benadering waarbij we de deelnemers stimuleren om echt naar ‘binnen te kijken’. Op zoek te gaan naar hun dieperliggende drijfveren, waarden en talenten. Zicht te krijgen op hun valkuilen en hun belemmerende overtuigingen. Om vervolgens oude patronen te doorbreken en hun volledige potentieel waar te maken in de ‘buitenwereld’.

Integrale aanpak

In onze benadering van persoonlijk leiderschap hanteren we een integrale aanpak, waarbij we uitgaan van 5 verschillende interventieniveaus:

 1. Handelen
 2. Denken 
 3. Voelen 
 4. Willen
 5. Verbinden

Deze 5 niveaus vormen een samenhangend geheel en werken op elkaar door. Persoonlijk leiderschap betekent dat je leiderschap neemt over jouw potentieel op alle 5 verschillende niveaus. Onze aanpak is steeds gericht op een of meerdere van de interventieniveaus.

Een veelzijdig pallet aan werkvormen

In onze persoonlijke leiderschapstrajecten combineren we verschillende leervormen en maken we gebruik van offline en online leren. Met een combinatie van leervormen worden de beste resultaten geboekt. 

Hieronder een greep van de werkvormen die we toepassen in onze programma’s:

Klasikaal

 • Face to face trainingen
 • Intervisie
 • Gesprekspractica

Coaching

 • Face to face coaching
 • Online coaching
 • On the job coaching

Online leren

 • Online modules
 • Online leeromgeving
 • Webinars

Inspiratie

 • Boeken
 • Blog Artikelen
 • Inspiratie artikelen

Tests

 • Persoonlijk leiderschapstest
 • Invloedstijlentest
 • Drijfveren Realdrives test

TESTIMONIALS

Ervaringen van oud deelnemers

Ervaringen van opdrachtgevers

“Sinds maart 2019 werken wij samen met Bureau YOP. Zij begeleiden ons Young Digital talent in hun ontwikkeltraject. Deze jonge doelgroep heeft een enorme steun aan de coaches en waarderen de trainingen enorm goed. Bureau YOP sluit enorm goed aan bij deze doelgroep, en wij zien ze echt groeien en krachtiger worden in hun baan. Persoonlijk vind ik de persoonlijke benadering van Bureau YOP enorm prettig en
inspirerend. Samen maken we het programma écht elke keer beter, waarbij we ook de deelnemers weten te betrekken in wat ZIJ willen ontwikkelen.”

Chantal OdieConsultant Learning, Talent & Leadership Development bij Albert Heijn

“Sinds 2018 werkt de Jong & Laan intensief en met veel plezier samen met bureau YOP. Deze samenwerking is ontstaan vanuit een behoefte om voor onze pas afgestuurde collega’s een specifiek ontwikkelprogramma te ontwikkelen.
Inmiddels wordt het traject door ex-deelnemers en leidinggevenden ‘aanbevolen’ aan nieuwe collega’s en hoeven we geen interne reclame meer te maken over de inhoud van dit traject. Bureau YOP luistert heel goed naar de behoefte van ons als klant en weet de juiste trainers voor te stellen die qua type passen bij onze cultuur en onze collega’s. Er is veel betrokkenheid voor, tijdens en na het traject en de lijnen zijn erg kort. En als er feedback is over de inhoud en de vorm van het traject wordt dat gelijk opgepakt.”

Mattijs Buitinga en Anja WansinkManager HR en manager Opleiding & Training bij De Jong & Laan

“Bureau YOP draait niet haar standaard programma af, maar levert maatwerk en legt de lat voor de deelnemers en zichzelf hoog. De begeleiders van Bureau YOP zijn enorm betrokken en weten een bijzondere connectie met de deelnemers maken. Onze samenwerking met Bureau YOP is open, betrokken en gericht om er het beste uit te halen. Bovendien proberen we continu in dialoog de trainingen steeds beter te maken en aan te scherpen op basis van de feedback van de deelnemers.
Het programma bouwt heel goed op. De start met persoonlijke kracht is voor velen serieus impactvol en soms heftig maar is een geweldige start van hun reis en de groepsvorming. Elke training bouwt weer verder op de vorige. De afsluiting is een mooi moment in de 1,5 jaar durende reis van de deelnemers waar ze zelf en hun managers zeer positief op terug kijken.
Wat mij echt opvalt is dat de deelnemers persoonlijk enorm groeien. Zij herkennen hun sterktes en valkuilen veel beter en vinden hun eigen weg hier mee te dealen. Zij zijn er stuk voor stuk sterker en zelfverzekerder uitgekomen.
Onze deelnemers zien dit programma als een enorm cadeau van bol.com. Dat maakt ze oprecht dankbaar en ook emotioneel meer verbonden aan onze organisatie. Bovendien kennen zij zichzelf veel beter en landen hierdoor ook sneller op een plek waar hun talenten nog beter tot hun recht komen.”

Jolanda van den BrinkWinkelmarketing Manager bij Bol.com

“We werken nu zo’n 5 jaar heel fijn samen met Bureau YOP. Bureau YOP maakt een hele positieve impact op onze collega’s, we zien dit terug in de reviews over de trainingen en horen dit in de verhalen van deelnemers. Onze organisaties passen qua cultuur en waarden bij elkaar en dit helpt ook in de samenwerking. We horen terug dat er veiligheid is in de trainingen, die basis geeft om ook te confronteren en leren. Op deze manier ondersteunen we samen onze medewerkers om de volgende stappen in hun ontwikkeling en carrière te zetten.”

Simone van ErpHR directeur bij TeamRockstarsIT