In Company aanbod

Wij ontwikkelen en begeleiden onvergetelijke persoonlijk leiderschapsprogramma’s voor hoogopgeleide professionals. Dat doen we altijd op maat en in de context van de organisatie. Met onze programma’s helpen we professionals om meer regie te nemen over zichzelf, hun werk, hun gezondheid en hun werkrelaties.  

Duurzaam resultaat

Onze ‘In company programma’s’ ontwikkelen we in co-creatie met de opdrachtgever en de deelnemers. Vaak bestaan onze trajecten uit leerinterventies die zich in de praktijk al hebben bewezen en die we vervolgens afstemmen op de specifieke organisatiecontext. 

Wij streven naar diepgaande persoonlijke ontwikkeling van onze deelnemers en we doen dit altijd binnen de context van de organisatie. De business uitdagingen van de deelnemers zijn belangrijke input in onze leerinterventies. We dagen de deelnemers uit om hun persoonlijke leiderschapsontwikkeling direct toe te passen in hun professionele rol. Zodat niet alleen de deelnemers de beste versie van zichzelf worden, maar ook de organisatie hierdoor duurzaam ontwikkelt.

Onze In company trajecten hebben een langdurig karakter (> 9 maanden). We geloven niet in losse of eenmalige trainingen. Voor duurzame ontwikkeling zijn meerdere leerinterventies nodig met tussenliggende perioden om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarom is de betrokkenheid vanuit het management doorslaggevend in het succesvol laten slagen van de programma’s. Door middel van kick-offs, driegesprekken en outtakes waarbij naast de deelnemers ook het management aanwezig is, borgen we de transfer naar de werkpraktijk. 

Het resultaat van onze In Company programma’s? Zelfbewuste, zelfsturende, bevlogen, vitale en relatiegerichte professionals die duurzaam bijdragen aan de organisatie.

Potentieel als uitgangspunt

Duurzame ontwikkeling vraagt om een aanpak die aansluit op het naar boven halen van het potentieel van professionals. Dat weten we uit ervaring. Wij geloven niet in trucjes of ‘quick fixes’. Wij geloven wel dat iedere professional in potentie alles in zich heeft, om succesvol te zijn en gelukkig te zijn in het werk. 

Dit vraagt om een persoonlijke benadering waarbij we de deelnemers stimuleren om echt naar ‘binnen te kijken’. Op zoek te gaan naar hun dieperliggende drijfveren, waarden en talenten. Zicht te krijgen op hun valkuilen en hun belemmerende overtuigingen. Om vervolgens oude patronen te doorbreken en hun volledige potentieel waar te maken in de ‘buitenwereld’.

Eigentijdse visie op persoonlijk leiderschap

Wij hebben een eigentijdse visie ontwikkeld op persoonlijk leiderschap. Deze hebben we visueel weergeven in een persoonlijk leiderschap ontwikkelkompas.  Dit kompas bestaat uit 4 ontwikkelrichtingen die de persoonlijk leiderschapsgebieden vertegenwoordigen: leidinggeven aan jezelf, je werk, je gezondheid en je werkrelaties. De 9 gekleurde vlakken geven de persoonlijke leiderschapsgebieden weer waarop we onze deelnemers ontwikkelen in onze programma’s. Lees hier de toelichting op de 9 persoonlijk leiderschapsgebieden

Ontwikkelen op 9 persoonlijk leiderschap principes

Hieronder lees je wat de 9 persoonlijke leiderschap principes zijn en hoe we onze deelnemers daar in de programma’s bij helpen ontwikkelen:

 1. Wees zelfbewust
 2. Vertrouw jezelf
 3. Neem de regie
 4. Werk met hart & ziel
 5. Werk slim
 6. Leef vitaal
 7. Leef in balans
 8. Communiceer verbindend
 9. Werk oprecht samen
Persoonlijk leiderschapskompas bureau YOP

Integrale aanpak

In onze benadering van persoonlijk leiderschap hanteren we een integrale aanpak, waarbij we uitgaan van 5 verschillende interventieniveaus:

 1. Handelen
 2. Denken 
 3. Voelen 
 4. Willen
 5. Verbinden

Deze 5 niveaus vormen een samenhangend geheel en werken op elkaar door. Persoonlijk leiderschap betekent dat je leiderschap neemt over jouw potentieel op alle 5 verschillende niveaus. Onze aanpak is steeds gericht op een of meerdere van de interventieniveaus.

Een veelzijdig pallet aan werkvormen

In onze persoonlijke leiderschapstrajecten combineren we verschillende leervormen en maken we gebruik van offline en online leren. Met een combinatie van leervormen worden de beste resultaten geboekt. 

Hieronder een greep van de werkvormen die we toepassen in onze programma’s:

Voorbeelden van Incompany programma’s

Inner Game programma
Persoonlijk leiderschapstraject voor IT Young Professionals

Inner game is hét persoonlijke ontwikkelprogramma voor Team Rockstars IT waarbij deelnemers zelf aan hun persoonlijke knoppen draaien en hun skills en zelfbewustzijn spelenderwijs ontwikkelen.

Young Professional programma
Terugkerend groepsprogramma voor gedetacheerde professionals

Een van onze eerste klanten waarbij we ambitieuze young professionals begeleiden. In dit programma werken we aan de basisvaardigheden van persoonlijk leiderschap: zelfmanagement, timemanagement, communicatie en presentatievaardigheden.

Programma voor zelfbewuste en relatiegerichte consultants

Binnen het traineeship van Seeder de Boer verzorgen wij een aantal eigentijdse trainingen, zoals dining and shining, non verbaal communiceren en deep dive (terug naar jezelf in stilte midden in de natuur)

Personal Development traject
Meerdere groepen, persoonlijke ontwikkeling van medior accountancy professionals

Combinatie van individuele en groeps- leerinterventies, offline en online leervormen. Een programma waarin we leren dat je juist de mens achter de professional inzet in je werk. Dit komt ook terug in één van de kernwaarden van De Jong & Laan: mensgericht.

Dare to Grow
Jaarlijks, meerdere groepen

We begeleiden de Young Professionals van Albert Heijn gedurende een jaar in hun persoonlijk leiderschap. Thema’s die aan bod komen zijn: dare to lead myself, dare to lead my workload,  dare to make impact, dare to make a change, dare to manage my stakeholders en dare to present myself.

Master your Impact
Persoonlijk leiderschapstraject voor trainees van een provinciale overheid

Traineeprogramma binnen de publieke sector waarbij we de trainees leren om hun basisvaardigheden op het gebied van persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen. 

Young Talent Programma
Jaarlijks terugkerend, geselecteerde online marketeers

In dit Young Talent Programma leren de deelnemers om naast hun inhoudelijke expertise ook impact te maken via de relationele weg. We gaan aan de slag met ontwikkelen van persoonlijke kracht, persoonlijke organisatie, impactvol communiceren en presenteren, succesvol samenwerken en job & career crafting.

Master your Environment
Anderhalf jaar durend groepsprogramma voor IT Medior Professionals 

Focus op het verder ontwikkelen van soft skills zodat IT professionals hun invloed op hun werkomgeving vergroten. Gedurende het traject werken we aan leidinggeven aan jezelf, communiceren, beïnvloeden, samenwerken, presenteren en ondernemen binnen je eigen business. 

Testimonials van deelnemers en opdrachtgevers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Miriam TorricoEvents Manager - Team Rockstars IT

Bureau YOP is zonder enige twijfel het beste trainingsbureau waar ik mee samen heb mogen werken. De begeleiders zien dingen waar je zelf nog blind voor bent, en halen deze op vakkundige wijze boven tafel om er vervolgens samen met je mee aan de slag te gaan.
Mijn wow-momentje binnen de training; dat je zelf in controle bent van het bepalen van je eigen grenzen. Ik kan iedereen een training bij Bureau YOP aanbevelen (sterker, dat heb ik al veelvuldig gedaan… )

Kevin van LeeuwenOnline Advertising Specialist - Bol.com

De trainers zijn professioneel en weten precies met welk doel zij de trainingen geven, waar zij de balans vinden tussen inhoud en emotie bij de deelnemers. Ik ben Bureau YOP dankbaar voor het helpen om bewuster te zijn van mijzelf en mijn gedrag, waardoor ik elke dag mijzelf een beetje kan verbeteren.

Rik StokreefDe Jong & Laan

Wat mij het meest heeft geraakt in het programma is de herkenning van andere collega’s en het besef dat ik niet de enige ben wie tegen bepaalde knelpunten aanloopt. De begeleiding vanuit Bureau YOP vond ik super! Vanaf het eerste moment liet de begeleider je ‘thuis’ voelen binnen de groep. Dit programma zou ik aanraden aan anderen, omdat het goed is om stil te staan bij ontwikkeling in plaats van continue mee te gaan met de drukte van de dag.

Nick WeijersAccount Manager B2B - Albert Heijn e-Commerce

Wat een ervaring! Bureau YOP heeft mij enorm geholpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Bureau YOP begeleidt op een hele persoonlijke manier. Daardoor voelt het allemaal zeer vertrouwd. Hierdoor was het mogelijk om daadwerkelijke grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling te maken.

Jim van der KleinOnline Advertising Specialist - bol.com

Dit trainingsprogramma geeft je persoonlijke ontwikkeling een enorme boost. Je krijgt handvatten om je eigen patronen te leren herkennen en doorbreken, zoals – in mijn geval – bijvoorbeeld hoe om te gaan met weerstand. Door deze trainingen ben ik veel beter in staat verbinding te maken met anderen en gemeenschappelijke doelen te identificeren. De begeleiding is prettig, open en persoonlijk, waardoor je jezelf ook veel gemakkelijker kunt openstellen.

Judith KetelaersTeam Rockstars IT

Door het programma te hebben gevolgd heb ik geleerd hoe ik mezelf meer centraal kan stellen zonder anderen daarmee te benadelen. De openheid, eerlijkheid en oprechtheid die er was vanuit de begeleider en de andere deelnemers hebben mij kritischer naar mezelf leren kijken en mij stappen laten maken zowel op werkvlak als privé. Deze training zou voor iedereen een meerwaarde kunnen zijn.

Rene VerstegenTalent Manager - TeamRockstars IT

De opzet van het programma in combinatie met de kwaliteiten van de trainer en trainingsacteurs hebben mij uit gedaagd om uit mijn comfortzone te treden. Ik ben nu in staat om een verdere verdieping op mezelf te maken en hiermee ook de next step in mijn zijn en doen te zetten. Knap dat jullie op alle ervaringsniveaus dit weten los te maken.

Pascal QuistSoftware ontwikkelaar - Team Rockstars IT

Bureau YOP biedt geen statische voorgekauwde training, maar juist een persoonlijk op maat programma waarbij ik constant inzichten kreeg, toegespitst op de situaties waar ik tegen aan liep. De flexibiliteit en sturing op zelfreflectie maakte voor mij deze trainingen zo waardevol.