FERRY KRUISWIJK

Hoe plaats je jezelf op een eigen effectieve manier in jouw wereld? Als trainingsacteur en co-trainer ben ik met groepen eigenlijk altijd bezig rond die vraag. Dat blijft me ook boeien. Naast dat ik als trainingsacteur een breed assortiment gedrag ‘op bestelling’ kan leveren -om je op een speelse en veilige manier met dat gedrag te kunnen laten oefenen- streef ik er óók naar je van passende feedback te voorzien, die aansluit bij jou als individu én je leervraag. Woorden die mij als persoon typeren zijn veelzijdig, eerlijk, loyaal, gevoelig, enthousiast, verantwoordelijk, eigenwijs, creatief en sociaal.

Mijn achtergrond

Voor mijzelf heeft het best wel even geduurd voordat ik mijn eigen potentieel in dit leven wist te vinden. Op 24 april 1986 werd ik geboren in het mooie, maar kleine plaatsje Heukelum. Ik groeide op in een liefdevol gezin als middelste tussen twee zussen. Enigszins braaf volgde ik de mogelijkheden van het kleine dorp en adviezen van mijn omgeving. Zo kwam ik uiteindelijk via ‘verstandige keuzes’ en ‘best passende profiel’ op een technische HBO-opleiding in Den Haag terecht.

Acteren was al vanaf de middelbare school mijn hobby, maar bleef bij een hobby, want een studie in die richting paste immers niet bij mijn ‘profiel’. Zo dacht ik; niets bleek uiteindelijk minder waar. Met behulp van een coach en ervaringen binnen stages, kwam ik tot het inzicht dat onder een pittig bergje faalangst, het grote verlangen lag om mezelf op een andere manier te ontplooien. Na de technische studie te hebben afgemaakt, besloot ik dan ook nog een opleiding tot Docent Theater te volgen. Na met vallen en opstaan de opleiding én mijn faalangst te zijn aangegaan, ben ik in 2014 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Arnhem.

In de tussentijd had ik ontdekt dat het verlangen dat ik had gevoeld, voornamelijk het verlangen was om meer te luisteren naar mijn intuïtie en minder in mijn hoofd te leven. De theateropleiding en mijn zoektocht daaromheen heeft me het gereedschap gegeven om mijn gevoeligheid als talent te gaan zien. Dit talent zet ik samen met mijn passie voor acteren en een fascinatie voor het menselijk gedrag, met veel plezier in als trainingsacteur.

Ik woon in Arnhem samen met mijn vriendin Mariëlle, onze lieve zoon Kobe en onze kat Pip. Een fijne basis van waaruit ik elke dag weer met liefde vertrek naar nieuwe ontdekkingen.

Mijn missie

Ik ben er van overtuigd dat ervaringen dé weg zijn om te leren en te groeien. Met mijn werkzaamheden als trainingsacteur, wil ik een ervaring op maat bieden. Een ervaring die het echte leven zo dicht mogelijk nadert, of zelfs wat uitvergroot. Ik hoop dat die ervaring een spiegel is voor de cursist. Een spiegel die confronteert, maar ook ruimte kan bieden en kan relativeren.

Door naast de rol die ik speel zelf open en eerlijk te zijn over wat ik tot nu toe gevonden heb in het leven, wil ik inspireren tot een eigen zoektocht naar jouw potentieel. Ik wil met alle liefde en geduld naar de ander kijken en luisteren en hem of haar verder helpen in zijn zoektocht naar ontwikkeling. Door zelf kwetsbaar te zijn, wil ik de ander uitnodigen dat ook te zijn. Want het vraagt kwetsbaarheid en durf om oprecht in de spiegel die ik voorhoud te kijken.

Mijn talent

“Dit is precies wat er tóen ook gebeurde!” is iets wat ik vaak hoor na een rollenspel. Doordat ik goed luister, voel, niet overdreven speel en zo echt mogelijk reageer, weet ik dat vaak voor een cursist te bereiken. En daarna zorgvuldig feedback geven en de cursist op een veilige manier laten oefenen met nieuw gedrag. Daarnaast bezit ik een goed observatievermogen, een gevoeligheid voor sfeer en een brede mensenkennis. Hiermee weet ik naast de trainer de sfeer van een training te beïnvloeden tot een passend en veilig leerklimaat, zodat we samen met jou kunnen zoeken naar Your Own Potential.

E-mail: ferry@teambureauyop.nl

CV