EVA ARKENAAR

Leergierig, analytisch en verantwoordelijk. Deze woorden zijn mij op het lijf geschreven. Een stel sterk ontwikkelde karaktereigenschappen die ik dan ook graag benut in zowel mijn professionele als privé leven. Ik zoek naar de rode draad in het verhaal, de samenhang van het geheel en kom rap tot de kern van waar het om draait. Koetjes en kalfjes veranderen wat mij betreft dan ook snel in buffels en bizons.

Daarnaast ben ik ook een gevoelig, intuïtief en spiritueel mens. Uit het hoofd en in het hart, daar ligt zo veel wijsheid en magie verborgen. Door steeds weer te vertrouwen op mijn onderbuikgevoel en te zoeken naar datgene dat net buiten ons alledaagse zichtveld ligt, ontdek ik meer over het leven en over mijzelf (en anderen). Persoonlijke ontwikkeling en het onstoffelijke gaan voor mij dan ook hand in hand.

Mijn achtergrond

Ik ben opgegroeid als oudste van 5 en inmiddels ben ik zelf moeder van 3 jonge jongens. Samen met mijn man en ook nog een stel huisdieren wonen we in Eemnes. Mijn studieperiode is een rommelige geweest waarin ik verschillende richtingen heb uitgeprobeerd. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht in moleculaire biologie en heb dan ook de het afgelopen decennium gewerkt op een diagnostisch laboratorium. Op het moment dat daar een einde aan kwam besloot ik het roer om te gooien en ben op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen. Die uitdagingen vond ik bij bureau YOP!

Mijn missie

Sinds mij in de kleuterklas voor het eerst is gevraagd wat ik later wil worden ben ik bezig met dit vraagstuk. De laatste jaren is die vraag zich langzaam gaan verleggen naar: wie wil ik nu zijn? Mijn missie is om volledig in mijn kracht te (gaan) staan, om van daaruit de wereld in te stappen. Ik geloof dat ik vanuit die plek écht een verschil kan maken.

Ik ben er van overtuigd dat we leven in een tijd waarin meer dan ooit van ons gevraagd wordt om naar binnen te keren en onze pijn en trauma’s te helen. En dat we, als we daar mee aan de slag gaan, meer en meer vanuit ons hart kunnen gaan leven zonder beperkende gedachtepatronen en coping mechanismen. Zo zullen we langzaam maar zeker een steeds liefdevollere wereld gaan creëren. Ik denk dat we met de programma’s van YOP een steentje bijdragen aan dit proces en daar zet ik dan ook met alle liefde mijn kracht en energie voor in!

Mijn talent

Ik ben een snelle denker, kan goed schakelen, houd van overzicht en schep graag orde in de chaos. Het ingewikkelde kan vaak makkelijker en zo efficiënt mogelijk mijn werkzaamheden verrichten zie ik als een puzzel waar ik een kick van krijg als die goed opgelost wordt. Dit alles doe ik het liefst wel op gevoel en op het moment dat het klopt voor mij. Als ik die vrijheid krijg verzet ik bergen met werk én is er alle tijd voor een goed gesprek. Zo’n gesprek waarin de maskers af mogen en we echt in verbinding zijn, waar de ruimte ontstaat om even op te laden, waar 1+1 meer dan 2 wordt.

E-mail: eva@bureauyop.nl