ELINE HOEBE

Empathisch, open, eerlijk en naturel dat zijn woorden die mij typeren. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat hun drijfveren zijn. Als trainingsacteur en (co)trainer laat ik je op een speelse manier ervaren wat je eigen invloed kan zijn om het gewenste effect te bereiken in het
contact met de ander. Wat werkt wel en wat werkt niet en hoe kan je dit bijsturen?

Het geeft mij veel voldoening als ik je mag begeleiden om nieuwe inzichten op te doen waardoor je kan groeien als mens en professional.

Mijn achtergrond

Van jongs af aan was ik altijd bezig met toneelspelen en zingen. Ik denk dat de buurt waar ik opgroeide weleens gek werd van mijn gezang op de schommel ;-). Ik wist dan ook al vroeg dat ik later actrice en zangeres wilde worden. Het liep echter anders, ik kom uit een beschermd gezin (vader, moeder en 2 oudere broers) en mijn ouders vonden dat ik toch beter een ‘echt’ vak kon leren. Het werd de Modevakschool en ook tijdens deze opleiding en erna heb ik veel aan theater gedaan.

Na deze opleiding ben ik gaan werken, eerst in de modebranche en daarna bij een grote verzekeringsmaatschappij waar ik via allerlei omzwervingen van baliemedewerker tot secretaresse van de Raad van Bestuur, uiteindelijk op de communicatieafdeling belandde. Inmiddels had ik hier ook de diploma’s voor behaald en heb nog zo’n 10 jaar met veel plezier als communicatieadviseur gewerkt bij verschillende bedrijven. Toch bleef er iets aan mij knagen, voor mijn werk zat ik steeds vaker achter de computer en ik miste de interactie met mensen en kon mijn creativiteit onvoldoende kwijt. En toen overleed mijn vader en hakte ik de knoop door, ik volgde mijn hart en deed een opleiding tot trainingsacteur, de beste beslissing ooit. Na deze opleiding heb ik nog vele verdiepingsslagen gemaakt op het gebied van trainen en trainingsacteren en momenteel volg ik een coachopleiding.

Mijn missie

Ik geloof sterk in de kracht van ervarend leren. Fietsen leer je immers ook niet door er een boek over te lezen. Wat ik mooi vind is als deelnemers gedrag uitproberen tijdens een rollenspel en merken dat ze daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen.
Ik ben heel blij dat ik vanaf 2021 deel uit mag maken van het team bij Bureau YOP omdat wij dezelfde missie delen: het volledige potentieel van een professional naar boven halen door het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, zodat je zelfbewuster een betekenisvolle bijdrage levert aan jezelf, je werkomgeving en de wereld om je heen.

Mijn talent

Mede door mijn brede ervaring in het bedrijfsleven kan ik me makkelijk verplaatsen in allerlei rollen, gedragingen en personages. Wat ik terugkrijg van deelnemers zijn reacties als:“Het was net alsof die ene persoon tegenover me zat, zo echt voelde het” , “Hier kan ik echt iets mee!”
Ik heb een scherp observatievermogen waardoor ik ‘de vinger op de zere plek’ kan leggen en ben respectvol en helder in mijn feedback. Ik leg de nadruk op kwaliteit en groei waardoor de deelnemer het vertrouwen krijgt dat dit ook echt binnen zijn/haar invloedssfeer ligt. En verder vind ik het heel belangrijk om lol te hebben tijdens een training, dit maakt het licht en maakt leren leuk!

CV