CAMIEL BERNAARDS

Open, laagdrempelig, bevlogen en verbindend. Dat zijn woorden die ik vaak terug krijg van deelnemers aan mijn trainingen maar ook van vrienden. Door gebruik te maken van deze eigenschap help ik andere dit ook te doen. Laatst zei iemand: “bij Camiel is het moeilijk om niet jezelf te zijn”. Dit maakt mijn trainingen laagdrempelig. Deelnemers voelen zich veilig en kunnen zich ontspannen. Dat zorgt ervoor dat we snel tot de kern komen en aan de slag kunnen met persoonlijke ontwikkeling.

Mijn achtergrond

In mijn jeugd was ik vooral buiten te vinden. Alle sporten die je buiten kan doen hadden mijn aandacht. Na een open dag bij de plaatselijke hockeyclub viel ik voor hockey. Ik bleek er talent voor te hebben en genoot ervan om dit te ontwikkelen. Uiteindelijk speelde ik in het eerste team van Hockeyclub Rotterdam en gaf ik training aan jeugdteams. Ik leerde om in teamverband te werken aan een helder gemeenschappelijk doel. Ik ervaarde spelenderwijs dat onderlinge afhankelijkheid, eigen verantwoordelijkheid nemen en elkaar aanspreken belangrijke voorwaarden voor groei en succes waren. Door blessures moest ik helaas al op mijn 25 e stoppen met hockey.

Na mijn studie commerciële economie aan de HES in Rotterdam ging ik werken bij ICM Opleidingen & Trainingen. Daar werd mijn interesse in het trainersvak opnieuw gewekt. Dit keer niet op het hockeyveld maar aan professionals uit het bedrijfsleven. Ik volgde een trainersopleiding en ben aan de slag gegaan als zelfstandig trainer. Sinds 2012 verbind ik mij als zelfstandige aan trainingsbureaus en opdrachtgevers waar ik mijn talent en ervaring in kan zetten om bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling van professionals. Sinds 2019 ben ik onderdeel van het team van Bureau YOP.

Mijn missie

We leven in een maatschappij die steeds sneller gaat en individualistischer wordt. Dit zorgt voor ongekende mogelijkheden, maar ook voor onzekerheid. Om in deze hectiek staande te blijven is het zinvol om je eigen koers te bepalen en deze af te stemmen op de wereld om je heen. Afstemming houd je flexibel, zorgt ervoor dat je open blijft voor feedback en helpt je te blijven verbinden met anderen. De koers helpt je om keuzes te maken die bij jou passen. Je kunt zowel zakelijk als privé jezelf zijn met je talenten en je twijfels.

Het is mijn missie om ruimte te creëren waarin professionals deze uitdagingen aan kunnen gaan. In mijn trainingen doe ik dat door deelnemers zoveel mogelijk zelf te laten ervaren wat er al goed gaat en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Mijn talent

Ingewikkelde onderwerpen terug brengen tot de kern. Relatief moeilijke theorie breng ik terug tot iets praktisch toe pasbaars waar ik je de ruimte en veilige omgeving voor geef om daar zelf mee te experimenteren. Deze ervaringen geven (zelf)vertrouwen, inzicht en zin om het in de praktijk te brengen.

E-mail: Camiel@teambureauyop.nl

CV