ANNELOTTE VAN RIET

Leergierig, doortastend, persoonlijk en doelgericht zijn woorden die mij typeren. Als coach/trainer plaats ik vraagstukken graag in het grotere geheel. Zo ontstaan er nieuwe perspectieven en ruimte voor ontwikkeling en groei! Ik geniet ervan als er ‘kwartjes vallen’. Mijn motto is: ‘Alles mag er zijn, het is er toch al.’

Mijn achtergrond

Geboren en getogen in een klein dorpje in Gelderland wist ik al snel: ‘Het maakt me niet uit wat ik doe, ik ga in ieder geval naar Amsterdam om daar te studeren’. Ik wilde de wereld ontdekken, het stadse leven ervaren. En zo geschiedde. Dat studiekeuze niet altijd aansluit op een uiteindelijke loopbaan kan ik be-amen uit eigen ervaring.

Ik studeerde Bedrijfswetenschappen Finance en begon mijn loopbaan in die richting als management trainee bij een grote bank. Na een aantal jaar in de inhoud besloot ik een langer gekoesterde droom te vervullen en psychologie te gaan studeren. Binnen de bank maakte ik een switch naar HR waar ik als Talent Manager van de trainees aan de slag ging. Daarna werkte ik een aantal jaar voor een adviesbureau waar ik verschillende petten op had: die van trainer, (team)coach, adviseur en assessment psycholoog met als doelgroep professionals.

Sinds 2016 werk ik met veel plezier als zelfstandig trainer/coach en ondersteun ik
professionals in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zelf ben ik in mijn werkende leven ook een heel aantal vraagstukken tegengekomen. Bijv.: Welke loopbaan past nu echt bij mij?, Wanneer doe ik het ‘goed’?, Hoe zorg ik voor een goede werk-privé balans?. En ik ben dankbaar dat ik verschillende goede coaches tegenkwam die een tijdje met mij ‘meeliepen’ en mij hielpen zelf antwoorden te vinden. En nog steeds, ik ben waarschijnlijk nooit ‘af’ want het (werkende) leven blijft een prachtige leerschool met steeds weer nieuwe mogelijkheden tot groei.

Mijn missie

Mijn missie is samen met jou op zoek te gaan naar antwoorden op vragen die bij jou leven zodat jij (weer) achter het stuur zit. Waarbij jij (opnieuw) leert koersen op jouw innerlijk kompas om zo bewust en doelgericht keuzes te maken. En ook, leren zien wat je eventueel hebt te accepteren omdat je er geen invloed op hebt.

Mijn talent

Ik plaats je coach vraag graag in het grotere geheel. Dat geeft perspectief en inzicht. Mijn motto ‘Alles mag er zijn, het is er toch al’ betekent dat er in mijn coaching en trainingen ruimte is voor blijheid, lol en luchtigheid en ook voor boosheid, frustratie en verdriet. Het leven heeft nu eenmaal mooie en scherpe kanten én zonder schaduw geen licht. Ik pas mijn aanpak aan op jou en (de fase van) jouw vraag: van heel praktisch tot verdiepend. Met respect daag ik je uit om een onderzoekende houding aan te nemen en uit je ‘comfortzone’ te stappen.

E-mail: Annelotte@teambureauyop.nl

CV